INTEROVIC ha acostat les receptes de xai a través de la seva participació al festival Chefs on Fire, que ha tingut lloc el 4 d’octubre. De la mà de Roberto Martínez Foronda (Tripea) s’han proposat dues receptes de xai: el Paquito “a la Norteña” i una salsitxa de xai cuinada en directe a la zona de foc.
INTEROVIC ha estat present en algunes de les grans cites festivaleres del calendari: primer a Meat & Fire (Barcelona) de la mà de Cañitas Maite; després al Festival Internacional de Benicàssim (FIB) amb l’equip del El Galliner; i ara tancarà el cicle a Madrid amb el xef Roberto Martínez Foronda i l’equip de Tripea.
Per a l’ocasió, Roberto presentarà dues creacions originals al voltant del xai: el Paquet de xai “a la Norteña”, elaborat amb xai guisat a baixa temperatura, crema de fesol i ceba adobada, que estarà disponible durant tota la jornada a la foodtruck d’INTEROVIC. I, d’altra banda, una salsitxa de xai antituxada amb aligot i kimchee d’ají panca, que el xef cuinarà en directe a la zona de foc del festival. Aquesta darrera mossegada reflecteix l’essència de Tripea: una cuina mestissa, viatgera i sense por al risc, on sabors d’arrel popular dialoguen amb tècniques i matisos internacionals.
La sucositat del xai nacional, l’aligot cremós i el picant fermentat del kimchee es combinen en una proposta que uneix tradició i modernitat.
Amb aquesta participació, INTEROVIC reafirma el seu compromís d’apropar al públic urbà la riquesa de l’oví i cabrum, mostrant la versatilitat del xai a la cuina contemporània i reforçant els valors de sostenibilitat, tradició i innovació que defineixen el sector.
COMPROMÍS AMB LA SOSTENIBILITAT
En línia amb la seva nova campanya europea “Celebra lo cotidiano con cordero”, INTEROVIC ressalta els beneficis mediambientals del consum de la carn de xai i cabrum, dues de les carns més sostenibles dins de la Unió Europea. La seva producció a Espanya, realitzada en més de 110.000 granges d’oví i 75.000 de cabrum en àrees rurals, contribueix significativament a la preservació dels paisatges naturals, millora la fertilitat del sòl i recolza la biodiversitat. A més, aquestes granges rurals són essencials per al desenvolupament econòmic en àrees que, altrament, no podrien destinar-se a altres usos agrícoles.