“El tàndem productor-veterinari ha estat determinant per portar el sector porcí espanyol a l’avantguarda mundial en benestar i sanitat animal”. Així ho ha destacat el director general d’INTERPORC, Alberto Herranz, a la reunió que ha mantingut amb el president de l’Organització Col·legial Veterinària (OCV), Luis Alberto Calvo.
Durant la trobada, Herranz ha subratllat el paper fonamental dels ramaders de porcí, que “en estreta coordinació amb els veterinaris han assumit amb fermesa els més alts estàndards de producció responsable”. Els ramaders, ha puntualitzat, “són els primers responsables de la cura dels seus animals i el seu entorn, però juntament amb els veterinaris formen un equip essencial, ja que tots dos tenen un interès comú: vetllar per l´èxit d´una granja”.
El director general d’INTERPORC ha explicat que les granges de porcí exigeixen l’experiència i la formació dels veterinaris per assegurar, entre altres qüestions, el compliment de les normatives de benestar i sanitat animal, així com per implementar mesures d’innovació i bioseguretat. De fet, ha afegit, “des dels anys 80, que van eradicar la Febre Porcina Africana que va assolar el nostre país durant més de tres dècades, són també un referent en aquestes matèries”.
Un altre exemple de col·laboració amb èxit entre les dues professions és l’estesa implantació del segell ‘B+ Compromís Benestar Animal’, que Herranz ha presentat al director de l’OCV. Aquest distintiu “no només garanteix els estàndards més alts en benestar i sanitat animal, sinó que també reflecteix l’excel·lència de les granges espanyoles i reforça la confiança del consumidor, tant a nivell nacional com internacional”. Així mateix, ha assegurat que “el compromís dels veterinaris amb l´excel·lència professional és clau perquè els ramaders puguin dur a terme una producció sostenible i de qualitat”.
Feina clau dels veterinaris
Per part seva, el president de l’OCV ha exposat que els veterinaris “sempre estem al costat dels ramaders, els assessorem i duem a terme el control del sistema integral de la gestió de la granja, el pla sanitari o el pla de benestar animal ”. A més, ha dit Calvo, “la nostra tasca és crucial per lluitar contra un problema de salut global com és la resistència als antibiòtics i fer-ne un ús adequat, fet que ha contribuït de manera essencial en la disminució d’ús aconseguida en sanitat animal”.
Tots dos responsables han coincidit que aquest model de treball col·laboratiu ha fet possible que el sector porcí espanyol no només lideri les exportacions a nivell global, sinó que també sigui un exemple en la cura animal i en la sostenibilitat ambiental, cosa que el consolida com un dels motors econòmics dEspanya.
“L’esforç i dedicació conjunta de ramaders i veterinaris no només ha impulsat el nostre sector, sinó que també reflecteix el compromís del porcí espanyol amb la societat, garantint aliments segurs, saludables i produïts sota els estàndards més alts”, ha conclòs Herranz.
Altres informacions que t’interessen
- INTERPORC protagoniza la final de la Queens League Oysho en Tenerife
- INTERPORC expone en China “la firme intención de continuar atendiendo la demanda de porcino del país»
- INTERPORC presenta en SEPOR los retos del sector claves para mejorar la competitividad