INTERPORC exposa els beneficis dels productes del porc per a una vida saludable

INTERPORC ha participat a l’esdeveniment culinari ‘Una Tardor amb Vistes 2024’, celebrat a l’Hotel Índigo de Madrid, on ha mostrat els beneficis que aporten la carn i els productes elaborats de porcí i com contribueixen a mantenir una vida saludable a totes les franges edat. L’objectiu era presentar plats gurmet inspirats en els sabors propis de l’estació tardorenca que ara s’inicia i que ressaltessin la tradició de la gastronomia espanyola, la seva innovació i l’excel·lència dels seus aliments. En aquest context, INTERPORC ha seleccionat una recepta perquè la preparés el reconegut xef Nicolás Cudero: ‘Presa de porc adobada amb pebre vermell de la Vera’.

 

Interporc Otoño con Vistas

 

 

Durant la seva elaboració, s’ha destacat la importància nutricional i biològica de la carn de porcí de capa blanca en general i del pernil i la presa en particular. Més concretament, se n’han subratllat els beneficis com a font de proteïnes d’alt valor biològic, aminoàcids essencials i vitamines del grup B, especialment la vitamina B12, que és clau per al desenvolupament dels glòbuls vermells i el cervell.

Els seus àcids grassos monoinsaturats, com l’àcid oleic, afavoreixen el sistema cardiovascular, mentre que l’alt contingut de ferro i zinc contribueix a millorar la funció immunològica i reduir la fatiga. La carn de porcí és un aliment particularment recomanat per a nens, dones en edat fèrtil, esportistes i gent gran a causa de les seves propietats nutricionals.

Daniel de Miguel, director adjunt d’INTERPORC, ha indicat que “les qualitats del pernil ho han convertit un dels nostres emblemes culinaris a tot el món”. Pel que fa a la presa, ha destacat que “és un tall molt versàtil i deliciós amb un infiltrat de greix molt ric en àcid oleic que encaixa perfectament en una dieta saludable”.

Per això, ha afegit, “ho té tot per formar part del consum recomanat entre tres i quatre racions setmanals de 100 a 125 grams cadascuna que indiquen els metges i experts en nutrició”.

Col·laboradors