INTERPORC, galardonat amb el ‘Sepor de Oro’ per la seva implicació amb la benestar i la qualitat de vida dels animals

“El treball en benestar animal de tots els professionals del sector porcí espanyol està basat en la ciència i avalat per aquesta. Són els professionals qualificats els qui ens indiquen quina és la millor manera de cuidar els animals, que se sentin física i psicològica bé i que tinguin cobertes i ateses totes les seves necessitats”. Així s’expressava Alberto Herranz, director de la Interprofessional del Porcí de Capa Blanca (INTERPORC) a la V Edició Premis Sepor d’Or, en què la Interprofessional ha rebut el Premi Nacional Sepor d’Or 2021 a la categoria Benestar Animal per la creació del segell ‘Compromís Benestar Certificat’. El lliurament de premis ha tingut lloc aquest dimarts 26 doctubre.

El jurat de SEPOR reconeix així el treball d’INTERPORC, que, a parer seu, “desenvolupa actuacions rellevants i que tenen com a objectiu promoure la protecció animal i implantar consciència, prestant serveis destacats i exemplars cap als animals”.

 

 

 

Posar en valor l’excel·lència

Els premis Sepor de Oro reconeixen els representants més destacats del sector ramader, productor i transformador de la indústria agroalimentària a Espanya, i posen en valor l’excel·lència, el compromís, la innovació i l’esforç del sector porcí per a l’economia i la societat espanyola,

Entre els treballs de lNTERPORC a favor del benestar animal cal destacar la creació de ‘Compromís Benestar Certificat’, un segell qualitat per avalar les bones pràctiques dutes a terme en matèria de benestar animal, sanitat, bioseguretat, maneig dels animals i traçabilitat, a totes les baules de la cadena de valor del porcí de capa blanca d’Espanya.

Per obtenir aquest segell és necessari el compliment del Reglament tècnic de benestar animal i bioseguretat Interporc Animal Walfare Spain, que contempla a més de la normativa legal comunitària de benestar animal altres requisits més exigents que suposen un plus addicional en matèries relatives a la salut i sanitat animal, la bioseguretat, l’allotjament dels animals, la seguretat alimentària, la traçabilitat i el medi ambient.

 

Col·laboradors