Interporc ha estat present a Porcinnova i ha destacat que el sector està integrat als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’ONU

“Hi ha una demanda creixent i el sector porcí espanyol està capacitat per abastir-la, i fer-ho bé. Responem als nivells d’exigència que ens demanen internacionalment: qualitat i seguretat alimentària, benestar animal i protecció del medi ambient”, ha subratllat Alberto Herranz, director de la Interprofessional del Porcí de Capa Blanca espanyol (INTERPORC).

Herranz ha recordat que el sector treballa sota el model de producció més exigent del món i “això és el que ens permet estar presents a més d’un centenar de països on admiren la nostra feina”. En aquest sentit, ha exposat que INTERPORC desenvolupa un ambiciós Pla d’Internacionalització per ajudar les empreses espanyoles a portar la carn i els elaborats del porcí.

La fortalesa del sector porcí espanyol rau, segons el seu director, en la seva “potent i estructura productiva amb desenes de milers de granges, indústries, empreses i cooperatives; en la seva alta capacitat de generació i manteniment d’ocupació estable, més de 427.200 treballadors representant el 12,5% de tota la feina directa agroalimentària d’Espanya; i en la seva contribució important a les arques públiques amb més de 2.100 milions d’euros anuals”.

Es tracta d’un sector clau en el desenvolupament de les zones rurals, on compta amb una alta experiència i especialització en la generació d’activitat i ocupació i on està altament capacitat per generar nova activitat econòmica i empresarial i nova ocupació.

Col·laboradors