INTERPORC: “Hem de traslladar als consumidors la realitat científica sobre els beneficis nutricionals de la carn de porc”

Interporc ha participat en el 9è Congrés Nacional de Porcicultors de Mèxic. Daniel de Miguel, responsable d’Internacional i director adjunt de la Interprofessional del Porcí de Capa Blanca (INTERPORC) ha assenyalat la necessitat de “traslladar als consumidors la realitat científica sobre els beneficis nutricionals de la carn de porc”. La participació d’INTERPORC al Congrés mexicà està sent molt activa, ja que, a més de Daniel de Miguel, el president de la Interprofessional, Manuel García, va participar ahir al bloc dedicat a Mercats.

El representant d’INTERPORC ha exposat el posicionament nutricional de la carn i els productes elaborats de porc des de l’evidència científica, que recomana el consum de carns magres, com la de porcí, en una proporció d’entre 3 i 4 racions per setmana per obtenir els nutrients que necessitem, per això forma part d’una alimentació completa”.

Dieta equilibrada

En aquest sentit, “cobra un valor especial la seva inclusió en una dieta equilibrada per aconseguir una alimentació sana en totes les edats, especialment entre els més joves”. De Miguel considera que “ells seran els futurs consumidors i decisors de compra”. I va recordar que “en el cas concret d´Espanya, la carn de porcí forma part de la Dieta Mediterrània, reconeguda com una de les més saludables del món”.

Per introduir el tema del debat, Daniel de Miguel també va parlar dels falsos mites, assenyalant que “des d’INTERPORC treballem molt la comunicació per informar adequadament els consumidors i desmuntar algunes falses creences sobre la carn de porc”. En relació amb el nou consumidor i la seva evolució al llarg dels darrers anys, va incidir que “hem de saber adaptar-nos al context actual, en què es troba aquest nou perfil al qual cal saber adaptar-se”.

Treballar adequadament la comunicació

Per això, va recomanar a les empreses porcines mexicanes que treballessin adequadament la seva comunicació per traslladar els consumidors actuals, que demanen més que mai aliments sans i de qualitat, “la realitat científica que demostra que la carn de porcí inclou proteïnes; tots els aminoàcids essencials; minerals com el ferro i el zinc; i vitamines del grup B, que permeten el funcionament correcte del sistema nerviós i immunitari. Unes característiques que li confereixen un valor biològic i nutricional alt”.

Col·laboradors