Interporc lamenta que es posi en risc la bioseguretat i la salut pública espanyola amb atacs il·legals a les granges

Interporc lamenta que es posi en risc la bioseguretat de la cabana de porcí i la salut pública espanyola amb entrades il·legals a les granges, l’únic objectiu és construir una imatge perniciosa de el sector porcí espanyol a través d’imatges descontextualitzades que generen una percepció injusta d’un col·lectiu que treballa durament en matèries com el benestar animal o el medi ambient i que han convertit a el sector en un referent internacional.

Interporc condemna els atacs indiscriminats a les granges espanyoles i lamenta que es tracti de desacreditar el sector porcí en particular i a l’ramader en general amb campanyes basades en arguments maliciosos que tergiversen la realitat, imatges tretes de context, notícies fake, dades falses, mitges veritats , enquestes manipulades o informes sense criteris científics.

Aquestes exigents mesures, que prohibeixen entre altres qüestions l’entrada de personal no autoritzat i que no compleixi les estrictes normes de bioseguretat i higiene, són absolutament necessàries per evitar perjudicis sanitaris a l’propi bestiar, afavorir el benestar animal i mantenir l’estatus sanitari de màxim nivell de la cabana porcina espanyola, passaport imprescindible per portar la carn i els derivats de l’porc de capa blanca espanyol a més de 130 països de tot el món.

CampanyaSaborea lo nuestro d’Interporc

 

 

Qualsevol incompliment d’aquestes mesures de forma irresponsable per part de terceres persones podria tenir conseqüències dramàtiques, tota vegada que el fet que una granja tingui problemes de bioseguretat afectaria no només a la salut i la vida dels animals de la pròpia instal·lació, sinó també a l’activitat i, per tant, a l’ocupació, l’economia i la cabanya ramadera del conjunt de les granges d’Espanya i les 400.000 famílies que viuen de forma directa el sector.

Des del sector porcí espanyol es respecta el dret de qualsevol organització a mostrar el seu desacord amb la normativa nacional o comunitària o a demanar millores, però el camí no pot ser mai amb actuacions a l’marge de la llei que posen en risc la bioseguretat d’una instal·lació ramadera.

 

Sector porcí espanyol, referent internacional en sostenibilitat

Cal subratllar que el sector porcí espanyol aplica el model de producció europeu, que comporta la legislació més exigent de l’món en la cura de l’entorn. Les granges de porcí espanyoles estan sotmeses a unes exigents condicions que permeten minimitzar la producció de fems o purins, però a més els ramaders espanyols apliquen una sèrie de tècniques encaminades a reduir les emissions i contribuir a l’estalvi d’aigua i energia en tots els processos.

 

En els últims anys, el sector ha aconseguit disminuir un 30% l’ús d’aigua per quilo de carn produït i reduir en més d’un 40% les seves emissions de gasos d’efecte hivernacle en els últims 15 anys.

A més, té un fort compromís amb l’economia circular, emprant energies renovables, treballant en l’aprofitament d’adob orgànic, regulant el sector a través de normatives nacionals pioneres a nivell mundial i formant i qualificant a el personal en matèria mediambiental.

El sector porcí espanyol manté una activitat responsable amb un entorn en el que porta segles assentat i treballa cada dia en aspectes que millorin la seva sostenibilitat per nodrir la societat d’aliments sans, segurs i de qualitat i mantenir vives les nostres zones rurals generant ocupació i riquesa a la ‘Espanya buidada’.

Col·laboradors