“Per les seves qualitats sensitives i nutricionals, el pernil és un dels millors ambaixadors del sector porcí espanyol al món”, ha afirmat Daniel de Miguel, director Internacional de la Interprofessional Agroalimentària del Porcí de Capa Blanca (INTERPORC) en una conferència que ha ofert a la Fira Internacional de Turisme (FITUR), on la Interprofessional també ha realitzat una demostració de tall de pernil de capa blanca.
En un esdeveniment, que s’ha desenvolupat a l’estand del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA), De Miguel ha ressaltat que el pernil, pel seu sabor tan especial i característic, “ens associa directament amb termes com a qualitat i tradició a ment dels consumidors d’altres països”.
El director Internacional d’INTERPORC també ha explicat les propietats nutricionals: “és una font natural de proteïnes d’alt valor biològic, riques en aminoàcids, vitamines i minerals essencials que contribueixen a una alimentació saludable i equilibrada”.
I per comprovar les qualitats esmentades, els assistents han pogut gaudir d’una degustació de pernil després de l’exhibició de tall professional realitzada per la mestra talladora Raquel Acosta, que ha mostrat la tècnica necessària per aprofitar al màxim cada part del pernil.
Entre gener i octubre de 2024, les exportacions espanyoles de pernils i paletes curats van assolir les 57.588 tones, amb un creixement del 2,8% en volum i un increment del 10,4% en valor. Les principals destinacions són, per aquest ordre, França, Alemanya, Portugal i Itàlia.