INTERPORC rep el premi Aliments d’Espanya a la promoció 2025

L’Organització Interprofessional Agroalimentària del Porcí de Capa Blanca (INTERPORC) ha estat distingida amb el Premi Aliments d’Espanya a la Promoció 2025, atorgat pel Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació. Aquest guardó reconeix la tasca de promoció i el valor atorgat al sector porcí espanyol a través de la pel·lícula documental “L’Any del Relleu”.

Aquest reconeixement suposa una fita per a tot el sector porcí de capa blanca espanyol, que reuneix milers de professionals al voltant d’un mateix objectiu: produir aliments de qualitat sota els estàndards més alts de sostenibilitat, benestar animal, seguretat alimentària i compromís amb el medi rural.

 

 

 

El valor d’un llegat comptat a primera persona

Estrenada a finals de 2024, “L’Any del Relleu” mostra amb proximitat i emoció un dels moments més transcendents del camp: el relleu generacional a les granges de porcí. A través de testimonis reals, la pel·lícula reflecteix el sentiment de pares i mares que lliuren als fills no només una professió, sinó un llegat d’esforç, responsabilitat i amor per la terra.

Els protagonistes joves recullen aquest testimoni i el transformen en un compromís amb la innovació i la sostenibilitat, mantenint viu el pols del medi rural i assegurant el futur d’una activitat clau per a la societat.

 

Un premi que homenatja les persones

Més enllà del reconeixement institucional, aquest guardó és un homenatge a les famílies ramaderes que, generació rere generació, han convertit el porcí en motor de vida, ocupació i futur per als nostres pobles. És la confirmació que darrere de cada producte hi ha persones que treballen en silenci amb esforç i dedicació, construint un sector fort i compromès.

El director general d´INTERPORC, Alberto Herranz, ha mostrat el seu profund agraïment: “Aquest premi és el fruit de l´esforç col·lectiu d´un sector que creu en el futur, que defensa el medi rural i que treballa amb passió per oferir el millor a la societat. Darrere de cada peça de carn de porc hi ha famílies que mereixen ser reconegudes i valorades, perquè són elles les que fan possible l’excel·lència del porcí espanyol”.

 

Motor de futur i projecció internacional

El Premi Aliments d’Espanya a la Promoció 2025 també reconeix l’aportació del porcí de capa blanca a l’economia, a l’ocupació, a la fixació de població al medi rural ia la projecció internacional de la marca Espanya.

“L’Any del Relleu” ha demostrat ser una eina essencial per apropar la realitat ramadera a la societat, impactant tant a nivell rural com urbà i mostrant que el relleu generacional és, alhora, una història de família, d’arrels i de futur compartit.

El documental es pot veure de forma gratuïta a Amazon Prime i Rakuten TV.

Ver tráiler oficial

Col·laboradors