Investigadors andalusos apliquen sistemes d’IA per identificar la traçabilitat de la carn de xai

Un equip de recerca de la Universitat de Sevilla (US) i de la Universitat de Huelva (UHU) ha desenvolupat un sistema ‘intel·ligent’ que identifica la forma d’alimentació que han rebut els bens a partir de mostres de carn. Segons informa la Fundació Descobreix, organisme dependent de la Conselleria d’Universitat, Recerca i Innovació, aquest mètode alternatiu a les visites tècniques pot emprar-se a la indústria per fer un seguiment del producte de la granja a taula, així com per certificar la qualitat per a determinats tipus de carn.

 

Investigadores andaluces aplican sistemas de IA para identificar la trazabilidad de la carne de cordero

 

Els experts afirmen que encara que aquest sistema s’ha emprat amb anterioritat en altres sectors, com ara la identificació del flux de persones a les ciutats, es tracta de la primera vegada que s’aplica intel·ligència artificial com a mètode de traçabilitat del xai.

Per comprovar la validesa de la intel·ligència artificial, els experts van identificar mitjançant anàlisis físiques, químiques i sensorials cada peça de carn en funció de tres paràmetres. Primer, els compostos que conté, com les proteïnes o els àcids grassos, entre d’altres. Segon, la part física, que inclou la fermesa de la carn, la capacitat de retenció d’aigua i el color i finalment van realitzar una prova amb panelistes entrenats que van ajudar a avaluar i analitzar les característiques sensorials de l’aliment, com el sabor, l’aroma i textura.

 

Podeu ampliar la informació en aquest enllaç.

 

Imatge generada per IA

Col·laboradors