Un equip de recerca de la Universitat de Sevilla (US) i de la Universitat de Huelva (UHU) ha desenvolupat un sistema ‘intel·ligent’ que identifica la forma d’alimentació que han rebut els bens a partir de mostres de carn. Segons informa la Fundació Descobreix, organisme dependent de la Conselleria d’Universitat, Recerca i Innovació, aquest mètode alternatiu a les visites tècniques pot emprar-se a la indústria per fer un seguiment del producte de la granja a taula, així com per certificar la qualitat per a determinats tipus de carn.
Els experts afirmen que encara que aquest sistema s’ha emprat amb anterioritat en altres sectors, com ara la identificació del flux de persones a les ciutats, es tracta de la primera vegada que s’aplica intel·ligència artificial com a mètode de traçabilitat del xai.
Per comprovar la validesa de la intel·ligència artificial, els experts van identificar mitjançant anàlisis físiques, químiques i sensorials cada peça de carn en funció de tres paràmetres. Primer, els compostos que conté, com les proteïnes o els àcids grassos, entre d’altres. Segon, la part física, que inclou la fermesa de la carn, la capacitat de retenció d’aigua i el color i finalment van realitzar una prova amb panelistes entrenats que van ajudar a avaluar i analitzar les característiques sensorials de l’aliment, com el sabor, l’aroma i textura.
Podeu ampliar la informació en aquest enllaç.
Imatge generada per IA