Jornada de formació el 18 d’octubre per explicar el segell BAIE de producció d’oví i cabrum

La interprofessional de l’oví i cabrum, INTEROVIC, posa a disposició del sector de l’oví espanyol una jornada de formació que tindrà lloc en modalitat online el dia 18 d’octubre en jornada de matí perquè els actors implicats en el procés s’animin a implantar les majors garanties del món en matèria de benestar animal.

REGISTRE

A la cadena de producció d’oví i cabrum el segell BAIE és l’únic sistema de certificació que compta amb paràmetres objectius i quantificables basats en publicacions científiques i tècniques. L’element diferencial del segell és la seva independència en els controls: cadascun dels operadors a la cadena segueix controls independents al procés controlats per ENAC, única entitat de certificació acreditada a Espanya.

“El benestar animal és una de les màximes exigències dels consumidors a l’hora de seleccionar els productes. El 84% dels europeus, declarava a l’últim eurobaròmetre que es necessiten controls més estrictes per garantir les condicions dels animals i això suposa un gran canvi i compromís en els sistemes de producció” declara Tomás Rodríguez, Director d’INTEROVIC.

Aquest segell referencial ha estat constituït gràcies a un comitè científic multidisciplinari format per consumidors, representants de sectors i associacions professionals i empresarials, etc. amb l’objectiu d’atorgar els màxims valors de fiabilitat sobre les bones pràctiques exercides en matèria de benestar, salut i alimentació, bioseguretat i traçabilitat en bestiar oví i cabrum.

Col·laboradors