La capçalera Revista Cárnica ha publicat un nou lliurament de ‘Carne y salud’ amb una entrevista a Juan Pascual, un dels divulgadors més reconeguts dins de la indústria agroalimentària. Al llarg de l’article, Juan Pascual va desengranant alguns dels fakes amb què ha de bregar la indústria càrnia. “Veiem els titulars de premsa que es publiquen sovint, veiem notícies com que la producció animal és l’origen de les pandèmies, que els aqüífers s’estan esgotant, que la ramaderia ocupa molta superfície… Amb totes aquestes idees, es genera un relat que dóna a entendre que qui és carnívor és reu de justícia”.
I davant la pregunta de qui hi ha darrere d’aquestes idees, el divulgador és clar: “Hi ha molta gent que opina que els grups plant-based estan darrere. Jo no crec que sigui així. Jo crec que hi ha un moviment social, que n’hi ha uns grups animalistes molt minoritaris però tremendament actius i tremendament convençuts del que fan. .
Davant la pregunta No creus que el sector s’hauria de posar les piles a nivell comunicatiu i utilitzar les xarxes socials, per exemple, per poder arribar d’una manera efectiva a la gent? Juan Pascual respon: “La gent vol menjar carn, li agrada menjar carn, creu que és saludable, però hi ha una pressió molt important. Tenim la base per fer una comunicació en positiu, però calen molts recursos. El sector s’hauria de plantejar molt a seriós augmentar la inversió, perquè la batalla l’estem perdent.”
Amplia aquesta interessant entrevista en aquest enllaç.