L’1 de febrer entra en vigor el nou acord de lliure comerç entre la UE i el Japó

El proper 1 de febrer de 2019 entrarà en vigor el nou Acord de lliure comerç entre la Unió Europea i el Japó després de les respectives ratificacions parlamentàries.

Aquest Acord eliminarà la majoria dels aranzels (valor que ascendeix aproximadament a mil milions d’euros anuals) que les empreses de la UE paguen per exportar al Japó i es permet l’accés a un mercat de 127 milions de persones per als productes agrícoles clau.

En concret, l’exportació de carn de porcí processada quedarà lliure d’impostos, així com s’anirà produint un alliberament parcial de les exportacions de carn de porcí fresca, el que permetrà obrir oportunitats addicionals de negoci per exportar productes de porcí.

Per a la carn de boví, els aranzels es reduiran del 38,5% al ​​9% al llarg d’un període de 15 anys i per a un volum significatiu de productes carnis de boví, permetent anar augmentant les exportacions al Japó. Per la seva banda, la carn de boví japonesa gaudirà d’un accés lliure d’aranzels al mercat de la UE.

En aquest sentit, diversos membres d’ANAFRIC van mantenir el passat mes de desembre una trobada amb un alt representant del Ministeri d’Agricultura del Japó davant la visita d’un grup d’inspectors del país nipó amb l’objecte d’homologar el protocol del sistema de prellistat, pel que les autoritats japoneses deleguen en les espanyoles la potestat d’autoritzar empreses per exportar i establir la llista d’establiments autoritzats per exportar carn de boví al Japó.

A més, l’acord assegura també la protecció de les indicacions geogràfiques de tots dos tant al Japó com en el territori de la UE.

Així mateix, han acordat simplificar el procediment d’aprovació i autorització i que el procés d’importació es completi sense una indeguda càrrega burocràtica.

Finalment, l’acord no reduirà els estàndards de seguretat ni requerirà que les parts canviïn les seves opcions de política interna en temes com l’ús d’hormones o d’organismes genèticament modificats (OGM).

 

Foto: David Edelstein

ÚLTIMES NOTÍCIES

El Grup Vall Companys, un dels principals referents de la indústria agroalimentària espanyola, va tancar l’exercici 2024 amb una facturació global de 4.163 milions d’euros i es va posicionar com el primer grup empresarial del sector de l’alimentació a Espanya. Una part molt significativa d’aquesta activitat es concentra a Aragó, on la companyia va assolir una facturació de 904 milions d’euros, cosa que representa el 21,7% del total del grup. Aquesta aposta estratègica per la regió es tradueix en una sòlida implantació industrial, amb sis fàbriques i un centre logístic distribuïts a diferents localitats aragoneses. Presència industrial a Aragó La companyia compta amb una planta de pinsos i un escorxador de porcí a Ejea de los Caballeros, una fàbrica de farina a Tardienta, una incubadora avícola a Sástago, una planta de processament de subproductes a Mercazaragoza i un assecador i comercialitzadora de pernil a Calamocha. Aquesta xarxa de centres genera més de 2.360 llocs de treball directes a la comunitat. Inversió i eficiència productiva Durant el 2024, Grup Vall Companys va destinar més de 8,2 milions d’euros a noves inversions a Aragó, amb l’objectiu de modernitzar les instal·lacions, millorar l’eficiència energètica i incorporar tecnologies d’última generació. Destaca la inversió realitzada a Calamocha, on s’han instal·lat plaques solars i calderes de biomassa, i s’hi ha incorporat tecnologia d’altes pressions per garantir la competitivitat als mercats internacionals. També s’han executat millores importants a Ejea i Mercazaragoza, amb un fort component en autoconsum energètic. Aragó, eix de l’economia circular del Grup La comunitat aragonesa també s’ha convertit en el centre neuràlgic dels projectes d’economia circular del grup. Entre ells, el desenvolupament de Biovall Heparine Science en col·laboració amb Bioibèrica, per a la producció d’heparina a partir de mucosa porcina, i l’ampliació de VEOS Ibèrica, a Monzón, especialitzada en la transformació de sang porcina en ingredients proteics. Aquest darrer projecte preveu una inversió superior a 71 milions d’euros, amb la incorporació de línies de producció per a col·lagen i plasma destinats al consum humà. Talent, formació i projecció internacional L’aposta pel talent local i la formació contínua és un altre dels pilars del grup, que compta amb més de 200 convenis amb universitats i centres de formació professional, molts a Aragó. El 2024, Vall Companys va invertir més de 480.000 euros en formació interna, cosa que li ha valgut el reconeixement com a TOP Employer per cinquè any consecutiu. En paral·lel, el grup manté la seva projecció internacional a Amèrica Llatina, on des del 2017 ha desenvolupat aliances a països com Perú, Colòmbia, Mèxic, Uruguai i Brasil, fomentant la producció local i generant noves oportunitats professionals per al seu equip. Enviar comentarios Paneles laterales Historial Guardado Resultados de traducción disponibles
El Grup Vall Companys, un dels principals referents de la indústria agroalimentària espanyola, va tancar l’exercici 2024 amb una facturació […]
Veure més

Col·laboradors