La baixada de les exportacions i les noves normes sobre benestar animal estan reduint la producció porcina espanyola

El 2022, Espanya va continuar sent el principal productor i exportador de carn de porc de la Unió Europea (UE). Tot i això, fonts del sector preveuen descensos de la cabanya porcina, del nombre de truges i de la producció porcina a Espanya el 2023 i el 2024, després d’assolir nivells rècord el 2022. La revista Eurocarne s’ha fet ressò de l’informe de l’USDA, Departament d’Agricultura dels EUA, sobre l’evolució del sector porcí a Espanya.

 

 

 

 

Entre altres raons, la baixada a la producció es dóna per:

La reducció de les truges
Brots de la Síndrome Reproductiva i Respiratòria Porcina (PRRS) a Catalunya i Aragó
Disminució de les exportacions de carn de porc a la Xina i altres mercats extracomunitaris
Reial Decret 159/2023 sobre Benestar Animal, que inclou requisits més estrictes per a truges i porcs que la normativa comunitària: Espanya haurà de reestructurar el sector porcí durant els propers dos anys per reajustar la producció de carn de porc

Malgrat tot, segons Trade Data Monitor (TDM), Espanya va continuar sent el 2022 el principal exportador mundial de carn i productes porcins, amb 2,7 milions de tones en equivalent de pes en canal (ECP) de carn de porc valorades a 7.000 milions de dòlars.

Teniu més informació a EuroCarne.

 

Col·laboradors