La Comissió Europea llança una consulta pública sobre l’etiquetatge d’aliments. Participa ja!

Dins l’estratègia de la UE de la Granja a la Taula, la UE llença una proposta de revisió de les normes sobre la informació facilitada als consumidors. L’objectiu d’aquesta proposta és garantir una millor informació a l’etiquetatge per ajudar la ciutadania a prendre decisions alimentàries més saludables i sostenibles i fer front al malbaratament d’aliments. La data límit de la consulta és el 4 de febrer de 2022. PARTICIPA ARA!

Tenint en compte les normes d’etiquetatge actuals, la informació nutricional proporcionada a l’envàs dels aliments no sempre és ben compresa, clara i senzilla, cosa que dificulta l’elecció d’aliments saludables. A més, les declaracions nutricionals i de propietats saludables poden, de vegades, emmascarar l’estat nutricional general dels productes alimentaris, cosa que podria resultar enganyós per a les persones consumidores que intenten prendre decisions bones per a la seva salut.

Què proposa la UE:

  • Introduir un etiquetatge nutricional normalitzat i obligatori a la part frontal de l’envàs.
  • Ampliar la informació obligatòria sobre l’origen o la procedència de determinats productes.
  • Revisar les normes sobre la indicació de dates (dates de caducitat i de consum preferent).

La consulta pública té com a finalitat rebre aportacions d’una àmplia gamma de la ciutadania i parts interessades, en particular les autoritats nacionals competents, les organitzacions no governamentals, el món acadèmic, els experts científics, els operadors d’empreses alimentàries, els agents econòmics i les seves associacions. professionals.

Col·laboradors