La despesa en carns i productes carnis a les llars creix un 13% el 2020. L’oví va créixer un 8%

El consum de carn fresca ha crescut en un 12,9% i es va situar en 1,67 milions de t, compost majoritàriament per la carn de pollastre (630.993 t) i la de porc amb 505.204 t. Va ser precisament aquesta última la que més va créixer en tot 2020, un 13,7% davant pujades de l’10,6% en el pollastre i el boví (247.568 t) o del 7,7% en l’oví (66.214 t).

Quant als canals de venda, tot i ser el menys significatiu pel que fa a la quantitat total comercialitzada, el canal on line ha estat el que més va créixer el 2020, amb un 82,9% en quantitat (32.642 t) i una pujada de gairebé el 100% en valor fins als 243 milions d’euros. El preu mitjà de venda per aquest canal també ha estat dels que més va pujar el 2020.

Les vendes a través de carnisseria / xarcuteria, a l’ésser els comerços més propers durant els moments de confinament viscuts, van pujar un 14,6% superant les 407.000 t, i les de supermercats un 8% fins als 1,12 milions de t. Per al canal hipermercat el creixement registrat va ser del 7,3% amb 240.841.

Col·laboradors