La FAO i l’OCDE preveuen un augment de gairebé 48 milions de tones a la demanda mundial de carn fins al 2034

Segons l’últim informe de previsions agroalimentàries de la FAO i l’OCDE, la demanda mundial de carn creixerà en 47,9 milions de tones la propera dècada. Aquest increment, motivat per l‟augment de la població i els ingressos, anirà acompanyat d‟una millora en la productivitat i un consum mitjà per càpita que s‟incrementarà en 0,9 kg per persona.

La FAO y la OCDE prevén un aumento de casi 48 millones de toneladas en la demanda mundial de carne hasta 2034

S’estima que el 2034 s’assoliran els 406 milions de tones de carn produïda al món, amb Àsia concentrant el 55% del creixement, especialment en producció avícola. Aquesta darrera continuarà sent la carn de major creixement, representant el 62% de l’augment total, gràcies a la seva eficiència, menor cost i adaptació a zones urbanes.

Pel que fa al comerç, es preveu una desacceleració: les importacions mundials de carn creixeran només un 10% (enfront del 37% de la dècada anterior), en part degut a la menor dependència de la Xina. Les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle s’incrementaran un 6%, menys que el creixement de la producció (13%), gràcies a millores en eficiència i més pes al sacrifici.

Per tipus de carn:

  • Avícola: creixerà especialment en països d’ingressos mitjans-alts, encara que enfronta reptes com la influença aviària, la bioseguretat i el benestar animal.
  • Boví: s’espera un creixement fins a 84 milions de tones, impulsat per millores genètiques i comercials, especialment a la Xina i l’Índia.
  • Porcí: arribarà als 130 milions de tones, tot i que el consum per càpita global baixarà un 4%.
  • Oví: creixerà un 15%, fins als 19 milions de tones, gràcies a millors preus i taxes de part, encara que a la UE s’espera un descens.

Aquest escenari confirma que el sector carni continuarà sent estratègic per a la seguretat alimentària global, amb desafiaments clars en sostenibilitat, sanitat i adaptació a noves demandes del mercat.

Et pot interessar:

Col·laboradors