La Fundació CESFAC organitza la 12a edició dels seus premis de recerca

La Fundació CESFAC ha anunciat la convocatòria de la dotzena edició dels seus prestigiosos premis anuals destinats a fomentar la investigació científica a l’àmbit de la nutrició animal. Una iniciativa que, un any més, cerca estendre ponts entre el coneixement acadèmic i la pràctica professional del sector de l’alimentació animal.

Amb el ferm propòsit de continuar promovent solucions innovadores i sostenibles, els premis mantindran les dues categories habituals: el premi “Miguel Ángel Díaz Yubero”, centrat en la relació entre Nutrició i Sostenibilitat, i el premi “Carlos de Blas Beorlegui”, orientat a treballs sobre Nutrició animal. Cadascuna de les distincions compta amb una dotació de 2.000 euros, diploma acreditatiu i la publicació del treball guanyador a la revista Mundo CESFAC.

 

 

 

Els investigadors interessats podran presentar els seus treballs fins al proper 2 de novembre, consolidant així una tradició que ja suma més d’una dècada recolzant el desenvolupament del coneixement en un àmbit estratègic per a la producció ramadera i la seguretat alimentària.

“L´èxit continuat d´aquesta convocatòria demostra que hi ha una comunitat científica activa i compromesa amb el futur de la nutrició animal”, ha assenyalat Josep Jové, president de la Fundació CESFAC. “Des de la Fundació, creiem que la transferència de coneixement entre universitats, centres tecnològics i empreses és fonamental per avançar cap a models de producció més eficients, sostenibles i responsables. Aquests premis són una eina per reconèixer i visibilitzar aquest talent investigador que tant necessita el nostre sector”.

Amb aquesta nova edició, la Fundació CESFAC renova la seva aposta per la ciència aplicada com a eix clau per fer front als reptes actuals i futurs de la indústria d’alimentació animal a Espanya.

 

Presentació de candidatures

Ja es poden presentar les candidatures per a qualsevol d’aquestes dues categories dins la convocatòria dels premis de la Reial Acadèmia de Ciències Veterinàries d’Espanya (RACVE) de 2025, les bases de la qual es poden consultar aquí.

 

Qui donen nom als premis

Miguel Ángel Díaz Yubero

Doctor en Veterinària i membre del Cos Nacional Veterinari, Miguel Ángel Díaz Yubero (1945-2020) va desenvolupar trajectòria professional tant a l’Administració com a l’esfera empresarial. Fou subdirector general de Sanitat Animal, director general de Sanitat de la Producció Agrària i secretari general d’Alimentació del Ministeri d’Agricultura. A més, va ser subdirector general de Campofrío, director general de Leche Pascual i director general de Covap. També va presidir CESFAC entre el 2008 i el 2011, sent també president de la Fundació CESFAC, i va ser president de FENIL i de la Fira Agroramadera de Saragossa.

Carles de Blas Beorlegui

Catedràtic de Producció Animal de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agronòmica, Alimentària i de Biosistemes, Carlos de Blas Beorlegui (1948 – ) ha dedicat la seva vida professional a la docència sobre bases de Nutrició Animal, Ramaderia i Medi Ambient i Experimentació en Ciència Animal. Ha dirigit 21 tesis doctorals i publicat 115 treballs en revistes Science Citation Index (SCI), coeditant diversos llibres sobre temes relacionats amb la Nutrició Animal i presidint la Fundació Espanyola per al Desenvolupament de la Nutrició Animal (FEDNA), amb la qual CESFAC i la seva Fundació mantenen una estreta col·laboració

ÚLTIMES NOTÍCIES

El Grup Vall Companys, un dels principals referents de la indústria agroalimentària espanyola, va tancar l’exercici 2024 amb una facturació global de 4.163 milions d’euros i es va posicionar com el primer grup empresarial del sector de l’alimentació a Espanya. Una part molt significativa d’aquesta activitat es concentra a Aragó, on la companyia va assolir una facturació de 904 milions d’euros, cosa que representa el 21,7% del total del grup. Aquesta aposta estratègica per la regió es tradueix en una sòlida implantació industrial, amb sis fàbriques i un centre logístic distribuïts a diferents localitats aragoneses. Presència industrial a Aragó La companyia compta amb una planta de pinsos i un escorxador de porcí a Ejea de los Caballeros, una fàbrica de farina a Tardienta, una incubadora avícola a Sástago, una planta de processament de subproductes a Mercazaragoza i un assecador i comercialitzadora de pernil a Calamocha. Aquesta xarxa de centres genera més de 2.360 llocs de treball directes a la comunitat. Inversió i eficiència productiva Durant el 2024, Grup Vall Companys va destinar més de 8,2 milions d’euros a noves inversions a Aragó, amb l’objectiu de modernitzar les instal·lacions, millorar l’eficiència energètica i incorporar tecnologies d’última generació. Destaca la inversió realitzada a Calamocha, on s’han instal·lat plaques solars i calderes de biomassa, i s’hi ha incorporat tecnologia d’altes pressions per garantir la competitivitat als mercats internacionals. També s’han executat millores importants a Ejea i Mercazaragoza, amb un fort component en autoconsum energètic. Aragó, eix de l’economia circular del Grup La comunitat aragonesa també s’ha convertit en el centre neuràlgic dels projectes d’economia circular del grup. Entre ells, el desenvolupament de Biovall Heparine Science en col·laboració amb Bioibèrica, per a la producció d’heparina a partir de mucosa porcina, i l’ampliació de VEOS Ibèrica, a Monzón, especialitzada en la transformació de sang porcina en ingredients proteics. Aquest darrer projecte preveu una inversió superior a 71 milions d’euros, amb la incorporació de línies de producció per a col·lagen i plasma destinats al consum humà. Talent, formació i projecció internacional L’aposta pel talent local i la formació contínua és un altre dels pilars del grup, que compta amb més de 200 convenis amb universitats i centres de formació professional, molts a Aragó. El 2024, Vall Companys va invertir més de 480.000 euros en formació interna, cosa que li ha valgut el reconeixement com a TOP Employer per cinquè any consecutiu. En paral·lel, el grup manté la seva projecció internacional a Amèrica Llatina, on des del 2017 ha desenvolupat aliances a països com Perú, Colòmbia, Mèxic, Uruguai i Brasil, fomentant la producció local i generant noves oportunitats professionals per al seu equip. Enviar comentarios Paneles laterales Historial Guardado Resultados de traducción disponibles
El Grup Vall Companys, un dels principals referents de la indústria agroalimentària espanyola, va tancar l’exercici 2024 amb una facturació […]
Veure més

Col·laboradors