S’ha presentat a la seu del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació, l’informe “Producció i Consum Ecològics”, en què es destaca que els espanyols consumeixen més de 3.000 milions d’euros en aliments ecològics i cultivem més de 3 milions d’hectàrees.
Les dades de l’empresa ECOVALIA mostren, en comparació de les de l’any anterior, una tendència a l’alça tant en la producció com en el consum de productes ecològics a Espanya, cosa que significa que aquests aliments i begudes es troben en una demanda creixent dins d’un entorn econòmic complicat.
La ramaderia ecològica, especialment la bovina, també ha experimentat un important creixement el 2023, amb un increment del 18%.
Pel que fa al consum, els espanyols han consumit un 10% més productes ecològics que el 2023. La despesa per càpita va augmentar fins als 66€ per persona, gairebé un 3% més, tot i que el creixement continua sent lent i insuficient. producció ecològica, que permeti revertir aquesta situació en el marc de l´Estratègia Nacional d´Alimentació.
Més informació en aquest enlace.