L’aprobació del PERTE agroalimentari donarà ales a la sostenibilitat i la digitalització del sector ramader carni espanyol

Les sis organitzacions interprofessionals del sectorramader carni, ASICI, AVIANÇA, INTERCUN, INTEROVIC, INTERPORC i PROVACUNO, estan satisfets amb per l’aprovació del PERTE agroalimentari (Projecte estratègic per a la recuperació i transformació econòmica) per part del Consell de Ministres del 8 de febrer , que permetrà avançar en els horitzons de transformació del sector sota les palanques de la sostenibilitat i la digitalització, per apuntalar la posició espanyola a l’avantguarda europea i mundial del sector carni.

Les interprofessionals agraeixen al Govern la consideració del sector agroalimentari -del qual forma part important la cadena ramadero-càrnica- com un sector estratègic per al país, una valoració que es plasma en l’aprovació d’aquest PERTE, integrat al Pla de Recuperació Transformació i Resiliència, i que revesteix una singular rellevància per a Espanya. Amb aquesta aprovació, dóna el seu fruit la iniciativa pionera que van impulsar les interprofessionals ramadero-càrniques, un pla estratègic sectorial lligat als fons europeus que, ara com ara, ja està desenvolupant-se per part d’un amplíssim nombre d’empreses de tota la cadena ( ramaders i indústries) de tota Espanya.

Aquest projecte del sector ramader carni mobilitzarà una important inversió privada que acompanya el PERTE, amb l’objectiu d’incrementar la seva sostenibilitat ambiental i la seva capacitat d’innovació, contribuint a la recuperació i la transformació econòmica del nostre país. En aquest projecte proposat per la cadena ramadero-càrnica hi participen 1.689 empreses i ramaders de totes les comunitats autònomes, de les quals el 73,6% són pimes, juntament amb socis tecnològics en els àmbits de l’economia circular, les energies renovables i la digitalització , i amb un important focus en la problemàtica territorial del nostre país i la contribució en positiu a la vertebració de l’Espanya rural i la lluita contra el despoblament.

El sector posa a les taules del nostre país, ia les de més de 140 països de tot el món, carns i productes carnis d’altíssima qualitat i valoració. Més de 2,5 milions de persones viuen a Espanya de l’activitat ramadero-càrnia en totes les seves fases, emprant de forma directa més de mig milió de persones a la ramaderia 200.000 més a les indústries càrnies i el comerç minorista

 

Col·laboradors