L’aprovació del RD sobre videovigilància a escorxadors és “imminent”

 

El Ministeri de Consum aprovarà un reial decret de videovigilància a escorxadors per complir la normativa demandada per la patronal i “necessari per millorar el benestar animal”, segons ha anunciat el ministre de Consum, Alberto Garzón. En la compareixença del 23 de juny, el ministre ha destacat, entre altres mesures, “la posada en marxa d’una normativa que vetlli pel benestar animal als escorxadors mitjançant la instal·lació de càmeres de videovigilància”. Davant la Comissió de Sanitat i Consum del Congrés, Garzón ha anunciat també la creació d’una subdirecció general per a l’estudi, la vigilància, la inspecció, el desenvolupament i l’aplicació de la competència sancionadora de l’Estat davant de fraus massius.

Es tractaria, ha dit el ministre en la compareixença, de “complir la normativa que és demandada pel sector, per la patronal, per les associacions de la societat civil i que és absolutament necessari per millorar també el benestar animal”.

La instal·lació de sistemes de videovigilància a escorxadors només és obligatòria al Regne Unit. La iniciativa, segons ha publicat Anafric en el seu apartat de notícies, té per objecte supervisar el correcte compliment de les condicions de benestar animal als establiments de sacrifici, entenent que això millorarà la capacitat d’autocontrol de les empreses i garantirà la bona feina dels treballadors, així com el control del compliment per part dels serveis veterinaris oficials. La iniciativa ha estat en informació pública i es podien presentar al·legacions fins al 23 d’abril de 2021.

En principi el govern tenia intenció d’aprovar-la a finals del 2021, però la publicació s’ha anat endarrerint.

Altres informacions sobre videovigilancia en escorxadors

 

Col·laboradors