Leather Cluster Barcelona participa a la 13a Immersió estratègica d’equips clúster organitzada per ACCIÓ

Leather Cluster Barcelona, representat pels seus project managers Carla Vélez i Jonatan Cuadrado, ha participat a la 13a Immersió Estratègica d’equips clúster, organitzada per ACCIÓ, l’agència pública per a la competitivitat empresarial a Catalunya.

Inmersion-ACCIO

La jornada, celebrada el 10 de juliol passat a l’Heretat Oller del Mas de Manresa, va reunir representants dels 27 clústers acreditats per la Generalitat de Catalunya, que agrupen més de 3.000 empreses i representen el 36 % de la facturació industrial del país. L’objectiu: compartir coneixement, anticipar reptes de futur i generar sinergies entre clusters per impulsar la competitivitat empresarial.

Dinàmiques de cocreació, lideratge i visió estratègica

L’acte es va obrir amb la intervenció de Joan Martí Estévez, director d’Estratègia Empresarial d’ACCIÓ, qui va presentar les prioritats del programa Catalonia Clusters en creixement empresarial i generació de valor compartit.

Inmersion-ACCIO

Posteriorment, Alfons Cornella (Institute of Next by Infonomia) va dinamitzar el taller “Cocreant solucions interclústers”, centrat en la generació de sinergies entre sectors.

La jornada va continuar amb dues sessions paral·leles:

“Liderar, ARA!”, sobre lideratge en contextos canviants, a càrrec del psicòleg i coach Jordi Molla.

“Model de competitivitat d´empreses líders“, amb les experiències pràctiques d´Albert Giralt (Avinent) i Marissa Costa (TOUS), moderades per Anna Monjo (ACCIÓ).

Compromís amb el model clúster català

La trobada va concloure amb un espai de reflexió col·lectiva sobre els reptes de futur del model clúster català, destacant la importància de la col·laboració per reforçar la competitivitat i la innovació.

Des de Leather Cluster Barcelona reafirmem el nostre compromís amb el desenvolupament de projectes estratègics que impulsin l’ecosistema de la pell sota criteris de sostenibilitat, cooperació i valor compartit. El clúster forma part del programa Catalonia Clusters amb el suport d’ACCIÓ.

ÚLTIMES NOTÍCIES

El Grup Vall Companys, un dels principals referents de la indústria agroalimentària espanyola, va tancar l’exercici 2024 amb una facturació global de 4.163 milions d’euros i es va posicionar com el primer grup empresarial del sector de l’alimentació a Espanya. Una part molt significativa d’aquesta activitat es concentra a Aragó, on la companyia va assolir una facturació de 904 milions d’euros, cosa que representa el 21,7% del total del grup. Aquesta aposta estratègica per la regió es tradueix en una sòlida implantació industrial, amb sis fàbriques i un centre logístic distribuïts a diferents localitats aragoneses. Presència industrial a Aragó La companyia compta amb una planta de pinsos i un escorxador de porcí a Ejea de los Caballeros, una fàbrica de farina a Tardienta, una incubadora avícola a Sástago, una planta de processament de subproductes a Mercazaragoza i un assecador i comercialitzadora de pernil a Calamocha. Aquesta xarxa de centres genera més de 2.360 llocs de treball directes a la comunitat. Inversió i eficiència productiva Durant el 2024, Grup Vall Companys va destinar més de 8,2 milions d’euros a noves inversions a Aragó, amb l’objectiu de modernitzar les instal·lacions, millorar l’eficiència energètica i incorporar tecnologies d’última generació. Destaca la inversió realitzada a Calamocha, on s’han instal·lat plaques solars i calderes de biomassa, i s’hi ha incorporat tecnologia d’altes pressions per garantir la competitivitat als mercats internacionals. També s’han executat millores importants a Ejea i Mercazaragoza, amb un fort component en autoconsum energètic. Aragó, eix de l’economia circular del Grup La comunitat aragonesa també s’ha convertit en el centre neuràlgic dels projectes d’economia circular del grup. Entre ells, el desenvolupament de Biovall Heparine Science en col·laboració amb Bioibèrica, per a la producció d’heparina a partir de mucosa porcina, i l’ampliació de VEOS Ibèrica, a Monzón, especialitzada en la transformació de sang porcina en ingredients proteics. Aquest darrer projecte preveu una inversió superior a 71 milions d’euros, amb la incorporació de línies de producció per a col·lagen i plasma destinats al consum humà. Talent, formació i projecció internacional L’aposta pel talent local i la formació contínua és un altre dels pilars del grup, que compta amb més de 200 convenis amb universitats i centres de formació professional, molts a Aragó. El 2024, Vall Companys va invertir més de 480.000 euros en formació interna, cosa que li ha valgut el reconeixement com a TOP Employer per cinquè any consecutiu. En paral·lel, el grup manté la seva projecció internacional a Amèrica Llatina, on des del 2017 ha desenvolupat aliances a països com Perú, Colòmbia, Mèxic, Uruguai i Brasil, fomentant la producció local i generant noves oportunitats professionals per al seu equip. Enviar comentarios Paneles laterales Historial Guardado Resultados de traducción disponibles
El Grup Vall Companys, un dels principals referents de la indústria agroalimentària espanyola, va tancar l’exercici 2024 amb una facturació […]
Veure més

Col·laboradors