Dimarts passat, 26 d’agost, la Interprofessional del Porcí de Capa Blanca (INTERPORC) ha mantingut una reunió amb el ministre d’Economia, Carlos Cuerpo, i el ministre d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas, amb l’objectiu d’analitzar les implicacions que pot tenir per al sector porcí el nou acord comercial anunciat entre la Unió Europea.
Durant la trobada, INTERPORC va subratllar la importància de mantenir intactes els estàndards europeus en matèria de seguretat alimentària i benestar animal i de reconèixer la rellevància estratègica del porcí espanyol com a motor econòmic i social, i com a líder mundial en exportacions. Els ministres van reconèixer la transcendència del sector porcí per a l’economia espanyola i van mostrar la disposició a traslladar les preocupacions del sector als fòrums comunitaris.
En paraules d’Alberto Herranz, director d’INTERPORC: “El sector porcí espanyol no només lidera en exportació i qualitat, sinó que també és un pilar econòmic i social als nostres territoris. La nostra interlocució amb els Ministeris d’Economia i Agricultura reforça el compromís de treballar plegats perquè la veu del sector estigui present en cada decisió que ens pugui afectar.”
També et pot interessar:
- INTERPORC y UAX se unen para impulsar la investigación y la formación en el ámbito agroalimentario
- ‘Foro Porcino Aragón’ de INTERPORC: una cita estratégica para impulsar el futuro del sector
- INTERPORC participa en una misión de alto nivel de la Comisión Europea en Japón