Les ‘visites de salut animal’ a les granges començaran abans de l’abril

Aquestes ‘visites de salut animal’ s’implementaran en tots els països de la UE abans d’abril de 2021 i tenen com a objectiu enfortir la salut animal millorant la prevenció de malalties, en particular la bioseguretat i la detecció de malalties. Fins a la data, cap llei estableix els requisits mínims necessaris per a l’aplicació uniforme de l’article 25. Sense aquestes lleis de suport, l’article corre greu perill de ser implementat de manera inconsistent o insuficient als Estats membres.

Per a la FVE (Federació de Veterinaris d’Europa), les visites veterinàries periòdiques tenen un gran potencial per millorar el benestar animal i l’eficiència econòmica, així com per reduir l’ús d’antibiòtics i millorar la sostenibilitat.

Per això, demana als responsables polítics nacionals i de la UE que implementin aquestes directrius i, com a tals, garanteixin que aquestes visites de salut animal aconsegueixin el seu màxim potencial de ser una eina pràctica i significativa que afegeixin valor als agricultors, veterinaris, consumidors i la societat per igual.

Col·laboradors