L’oví de Castella i Lleó mostra la seva fortalesa tot i la crisi

Representants de dotze cooperatives de el sector de l’oví, que comercialitzen gairebé el 80% de la producció de llet, han participat en una videoconferència organitzada per URCACYL. Han transcorregut ja dos mesos des que es declarés l’Estat d’Alarma. Totes les cooperatives de el sector de l’oví de Castella i Lleó, pertanyents a URCACYL, no han detingut la seva activitat. Els seus treballadors continuen dia a dia un cop de mà per seguir donant servei als seus socis ramaders, (recollint els seus productes i facilitant-subministraments, alimentació i assessorament tècnic) en benefici de les explotacions, dels consumidors i del seu entorn.

 

En aquest període, el sector de l’oví ha travessat i segueix travessant en part, dificultats importants pel que fa a comercialització de lechazos es refereix, motivades pel tancament del canal HORECA.

 

Els seus treballadors continuen dia a dia un cop de mà per seguir donant servei als seus socis ramaders, (recollint els seus productes i facilitant-subministraments, alimentació i assessorament tècnic) en benefici de les explotacions, dels consumidors i del seu entorn

Des del primer moment URCACYL, les cooperatives i la Conselleria d’AGDYR es van posar en marxa per intentar esmorteir aquest impacte negatiu, es van llançar missatges a la societat per promoure el consum de lechazos a les llars, es va traslladar la problemàtica al Ministeri i es van dissenyar mesures que ara mateix estan també a Brussel·les, per tractar de solucionar el problema.

En aquesta línia s’ha posat en marxa una campanya per incentivar el consum d’aquest producte a les llars per part de la Junta de Castella i Lleó i de INTEROVIC..

Durant la videoconferència es va destacar el paper de la indústria transformadora. La subscripció de contractes anuals, per a la llet d’ovella, que s’aplica des de fa dues campanyes amb preus i volums coneguts per tot el període, dóna garanties i seguretat als nostres productors, i en aquest sentit el missatge que es trasllada des de la part industrial és d’absoluta normalitat i tranquil·litat pel que fa a l’acompliment dels mateixos, la recollida i els lliuraments.

ÚLTIMES NOTÍCIES

El Grup Vall Companys, un dels principals referents de la indústria agroalimentària espanyola, va tancar l’exercici 2024 amb una facturació global de 4.163 milions d’euros i es va posicionar com el primer grup empresarial del sector de l’alimentació a Espanya. Una part molt significativa d’aquesta activitat es concentra a Aragó, on la companyia va assolir una facturació de 904 milions d’euros, cosa que representa el 21,7% del total del grup. Aquesta aposta estratègica per la regió es tradueix en una sòlida implantació industrial, amb sis fàbriques i un centre logístic distribuïts a diferents localitats aragoneses. Presència industrial a Aragó La companyia compta amb una planta de pinsos i un escorxador de porcí a Ejea de los Caballeros, una fàbrica de farina a Tardienta, una incubadora avícola a Sástago, una planta de processament de subproductes a Mercazaragoza i un assecador i comercialitzadora de pernil a Calamocha. Aquesta xarxa de centres genera més de 2.360 llocs de treball directes a la comunitat. Inversió i eficiència productiva Durant el 2024, Grup Vall Companys va destinar més de 8,2 milions d’euros a noves inversions a Aragó, amb l’objectiu de modernitzar les instal·lacions, millorar l’eficiència energètica i incorporar tecnologies d’última generació. Destaca la inversió realitzada a Calamocha, on s’han instal·lat plaques solars i calderes de biomassa, i s’hi ha incorporat tecnologia d’altes pressions per garantir la competitivitat als mercats internacionals. També s’han executat millores importants a Ejea i Mercazaragoza, amb un fort component en autoconsum energètic. Aragó, eix de l’economia circular del Grup La comunitat aragonesa també s’ha convertit en el centre neuràlgic dels projectes d’economia circular del grup. Entre ells, el desenvolupament de Biovall Heparine Science en col·laboració amb Bioibèrica, per a la producció d’heparina a partir de mucosa porcina, i l’ampliació de VEOS Ibèrica, a Monzón, especialitzada en la transformació de sang porcina en ingredients proteics. Aquest darrer projecte preveu una inversió superior a 71 milions d’euros, amb la incorporació de línies de producció per a col·lagen i plasma destinats al consum humà. Talent, formació i projecció internacional L’aposta pel talent local i la formació contínua és un altre dels pilars del grup, que compta amb més de 200 convenis amb universitats i centres de formació professional, molts a Aragó. El 2024, Vall Companys va invertir més de 480.000 euros en formació interna, cosa que li ha valgut el reconeixement com a TOP Employer per cinquè any consecutiu. En paral·lel, el grup manté la seva projecció internacional a Amèrica Llatina, on des del 2017 ha desenvolupat aliances a països com Perú, Colòmbia, Mèxic, Uruguai i Brasil, fomentant la producció local i generant noves oportunitats professionals per al seu equip. Enviar comentarios Paneles laterales Historial Guardado Resultados de traducción disponibles
El Grup Vall Companys, un dels principals referents de la indústria agroalimentària espanyola, va tancar l’exercici 2024 amb una facturació […]
Veure més

Col·laboradors