S’ha presentat la XIX edició de ‘Madrid Fusió Aliments d’Espanya’, que tindrà lloc entre el 31 de maig i el 2 de juny al recinte firal d’Ifema a Madrid i que, enguany, està dedicada a la gastronomia circular. Es tracta de la primera edició d’aquest important certamen internacional al voltant de la gastronomia que compta amb el Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació com a principal patrocinador. A través de ‘Aliments d’Espanya’, el ministeri participarà en les properes tres edicions d’aquest congrés per tal de reforçar la seva estratègia d’acceptació, visibilitat i coneixement de la indústria agroalimentària i de la gastronomia nacional.
Luis Planas ha destacat tres aspectes que afecten tot el sector agroalimentari i que es van a abordar en la celebració de Madrid Fusió-Aliments d’Espanya:
- El caràcter saludable dels nostres productes, ja que la dieta mediterrània significa productes frescos i de proximitat que proporcionen salut a qui els consum.
- La sostenibilitat i el concepte d’economia circular.
- Innovació i digitalització com un element clau per al desenvolupament i evolució de el sector agroalimentari espanyol.
L’economia circular es basa en:
- Agricultura local.
- Reforç dels circuits curts.
- Consum de productes de temporada.
- Cultura de l’aprofitament enfront de el malbaratament.