Madrid vigila l’any 27 milions d’animals en els escorxadors

El cos d’inspectors de Seguretat Alimentària de la Direcció General de Salut Pública de la Comunitat reforça durant les festes nadalenques la seva activitat per garantir la seguretat alimentària dels 10 escorxadors de la regió. Per garantir la cobertura de l’activitat d’inspecció post mortem, el Govern regional ha autoritzat la contractació del servei de suport tècnic al control oficial en matèria d’higiene alimentària als escorxadors de la regió per un import de 913.646,32 euros i per als anys 2021 a 2023.

Cada any, els 38 veterinaris oficials i 10 auxiliars d’inspecció de Salut Pública inspeccionen 27 milions d’animals per prevenir possibles problemes de salut i garantir que el consum dels productes és segur.

El control oficial que els inspectors veterinaris porten a terme té una doble vessant. D’una banda, realitzen l’anomenada “inspecció ante mortem” de tots els animals que seran sacrificats. És a dir, l’examen individual de cada un d’ells per comprovar el seu bon estat de salut, el que permet detectar qualsevol anormalitat que pogués afectar l’aptitud de les carns que van a al consumidor final.

La presència d’aquests veterinaris oficials als escorxadors durant tota la jornada de sacrifici, exigida per la normativa vigent, no s’ha interromput, ni tan sols en els pitjors moments de la crisi sanitària.

Al llarg de tot l’Estat d’alarma, els tècnics han acudit a realitzar la inspecció, sempre que els escorxadors han sacrificat animals, inclosos diumenges i festius, activitat que se segueix mantenint en l’actualitat. L’actuació dels inspectors ha requerit un gran esforç per la peculiaritat de l’operativa en aquests establiments, on el treball en cadena i les condicions d’humitat i temperatura faciliten el risc de contagi.

Més informació en aquest enllaç.

 

Col·laboradors