Major control sobre benestar animal en els acords amb tercers països

Els grups d’organitzacions que defensen un major nivell de benestar i de protecció dels animals, demanen a la Comissió Europea que en les negociacions per a la signatura d’acords comercials, com el que està pendent de posar-se en marxa entre la UE i el Mercosur, es tingui més en compte aspectes com el benestar animal. L’objectiu passa per limitar la importació de carn d’aus i de boví d’aquests països i deixar únicament entrar aquells productes que tenen alts estàndards de benestar animal.

A més de suposar una igualtat de condicions, suposaria que els productors d’altres països adoptessin els estàndards europeus i contribuirien als ODS de les Nacions Unides.

L’estudi de la CE sobre els impactes econòmics acumulatius dels acords comercials en l’agricultura de la UE mostraria com l’accés incondicional al mercat atorgat en els acords de lliure comerç (TLC) augmenta significativament el comerç de productes animals, el que impulsa l’agricultura intensiva tant a la UE com a l’estranger.

S’hi examina com ha afectat l’impacte de 12 acords de lliure comerç que la UE està negociant o concloent actualment en el sector agrícola cap 2030. Es va trobar que quan es van aplicar acords de lliure comerç, les exportacions de carn de porc i làctics de la UE van créixer, mentre que van arribar a la UE més carn d’aus, boví i oví importada.

 

Col·laboradors