Meat & Livestock Austràlia suggereix que les prediccions sobre el metà podrien estar desfasades

L’organisme de promoció Meat & Livestock Australia (MLA) ha afirmat en una nota publicada a la web que l’equació actual utilitzada per determinar els nivells d’emissions de metà entèric del bestiar d’esquer australià podria sobreestimar les emissions. El metà entèric és el subproducte del procés de fermentació que es produeix en els remugants, com el bestiar boví i oví.

 

las predicciones sobre el metano podrían estar desfasadas

 

Segons la MLA, actualment, a Austràlia s’utilitza l’equació de Moe i Tyrell (1979), que es va desenvolupar utilitzant bestiar lleter nord-americà a finals de la dècada de 1970, però el MLA ha realitzat projectes en què les dades del bestiar australià de esquer no reflecteixen les emissions de metà previstes.

El 2016, un projecte dirigit per investigadors de la Universitat de Melbourne, finançat per MLA, va investigar les emissions totals de gasos d’efecte hivernacle a llarg termini dels encebadors de bestiar boví. Per això, segons apunta la nota, es van recopilar dades d’emissions en dos encebadors australians. Es va demostrar que les equacions utilitzades per predir el metà i l’òxid nitrós donaven lloc a una sobreestimació de fins al 30% i el 80%, respectivament.

Altres investigacions realitzades en el marc d’un projecte per al 2020 van demostrar que l’equació de Moe i Tyrell sobreestimava les emissions un 60%.

Fran Cowley, professora associada de producció ramadera a la Universitat de Nova Anglaterra (UNE), va declarar a la mateixa nota de la MLA: “Es tracta en gran part d’un exercici de cara al futur, ja que dóna suport a l’alimentació amb cereals com a mètode per a reduir l’empremta de carboni de la carn de boví. El sector dels encebadors és un mitjà important d’avançar cap a un sistema de producció d’aliments neutre en carboni.

“En el futur, crec que és molt probable que vegem un entorn on hi haurà un preu en l’accés al mercat del carboni. Poder tenir una estimació més precisa i francament més baixa de les emissions i la petjada de carboni de les granges de engreix facilitarà els possibles problemes d’accés als mercats que requereixen productes sense emissions o amb baixes emissions”.

Més informació

 

Col·laboradors