El nombre d’animals porcins sacrificats durant el primer semestre de 2023 als escorxadors espanyols va ser de 28.810.414 exemplars, cosa que significa una rebaixa del 7,7% respecte dels 26.599.966 del mateix període de l’any 2022, segons les dades oficials de l’Enquesta de Sacrific de Bestiar, recopilats per la Subdirecció General d’Anàlisi, Coordinació i Estadística del Ministerio de Agricultura, Pesca y Alimentación (MAPA).
La pujada dels costos d’alimentació i els efectes de la sequera que han assotat el territori nacional durant bona part del primer semestre del present any ha provocat que el nivell de producció de carn de porcí s’hagi reduït sensiblement durant els primers sis mesos de l’any .
Per comunitats autònomes, l’eix format per Catalunya i Aragó continua sent el que té un volum més gran de sacrifici d’animals, amb més de la meitat del volum nacional, tot i que Catalunya n’ha rebaixat el sacrifici en prop d’un 8%.
Més informació a la web del ministeri i Interempresas.