Mercolleida reuneix el sector porcí espanyol a Lleida per als premis PronosPorc

Mercolleida ha tornat a congregar el sector porcí espanyol en el lliurament dels premis PronosPorc, guardons que reconeixen els millors analistes de preus del mercat porcí espanyol. El certamen, que aquest any arriba a la seva XIV edició, ha tingut lloc al Palau de Congressos La Llotja de Lleida, on ha assistit no només els operadors de porcí més representatius del país, sinó també del sector dels cereals, a més de membres de les institucions locals, autonòmiques i estatals.

Els guanyadors han estat: Juan Pedro Florido ha estat el guanyador del PronosPorc de la categoria Porc d’Engreix, Javier Nestares ho ha estat per la categoria Garrí i Agustín Tomás s’ha endut el premi de la categoria Verra.

A continuació us fem resum de les categories:

Porc d’Engreix

Premi PronosPorc Or: Juan Pedro Florido, d’ElPozo Alimentació.
Premi PronosPorc Plata: Federico Beltrán, de Famadesa.
Premi PronosPorc Bronze: Genís Borralleras, d’Escorxador Frigorífic d’Avinyó.

Garrí

Premi PronosPorc Or: Javier Nestares, de Guanyats Nestares.

Verra

Premi PronosPorc Or: Agustín Tomás, de Guanyats Agustín i Josan.

 

 

 

 

Els premis PronosPorc destaquen el treball dels millors analistes de la categoria Cerdo Cebado (or, plata i bronze), al millor de la categoria Gridó (or) i al millor de la categoria Cerda (or). Per triar els guanyadors, els membres de les Juntes de Preus lliuren cada setmana a Mercolleida el pronòstic de la cotització amb què creuen que acabarà la sessió. Els qui durant les 52 setmanes de l’any han encertat més vegades acaben sent els guardonats. D’altra banda, durant l’acte de lliurament dels premis també té lloc el PreviPorc, un reconeixement als que millor van predir fa un any, durant el PronosPorc del 2023, el preu mitjà anual del 2024 de les tres categories de porcí (Cerdo Cebado, Cerda i Garrí).

Atès que els PronosPorc també són una oportunitat per reunir presencialment tots els membres que componen les Juntes de Preus -les sessions combinen l’assistència física amb la telemàtica-, és tradició dur a terme, el mateix dia dels PronosPorc, les sessions de preus setmanal pertinents.

En la mateixa línia, la llotja lleidatana ha volgut donar cabuda a l’artesania local en aquests premis PronosPorc i, per primera vegada, serà una artista de Lleida qui s’ha encarregat de fer els trofeus. Es tracta de Monti Mateu Costa, reconeguda ceramista i escultora amb una llarga trajectòria, que ha dissenyat uns guardons exclusius per a aquest certamen.

 

 

 

 

 

 

ÚLTIMES NOTÍCIES

El Grup Vall Companys, un dels principals referents de la indústria agroalimentària espanyola, va tancar l’exercici 2024 amb una facturació global de 4.163 milions d’euros i es va posicionar com el primer grup empresarial del sector de l’alimentació a Espanya. Una part molt significativa d’aquesta activitat es concentra a Aragó, on la companyia va assolir una facturació de 904 milions d’euros, cosa que representa el 21,7% del total del grup. Aquesta aposta estratègica per la regió es tradueix en una sòlida implantació industrial, amb sis fàbriques i un centre logístic distribuïts a diferents localitats aragoneses. Presència industrial a Aragó La companyia compta amb una planta de pinsos i un escorxador de porcí a Ejea de los Caballeros, una fàbrica de farina a Tardienta, una incubadora avícola a Sástago, una planta de processament de subproductes a Mercazaragoza i un assecador i comercialitzadora de pernil a Calamocha. Aquesta xarxa de centres genera més de 2.360 llocs de treball directes a la comunitat. Inversió i eficiència productiva Durant el 2024, Grup Vall Companys va destinar més de 8,2 milions d’euros a noves inversions a Aragó, amb l’objectiu de modernitzar les instal·lacions, millorar l’eficiència energètica i incorporar tecnologies d’última generació. Destaca la inversió realitzada a Calamocha, on s’han instal·lat plaques solars i calderes de biomassa, i s’hi ha incorporat tecnologia d’altes pressions per garantir la competitivitat als mercats internacionals. També s’han executat millores importants a Ejea i Mercazaragoza, amb un fort component en autoconsum energètic. Aragó, eix de l’economia circular del Grup La comunitat aragonesa també s’ha convertit en el centre neuràlgic dels projectes d’economia circular del grup. Entre ells, el desenvolupament de Biovall Heparine Science en col·laboració amb Bioibèrica, per a la producció d’heparina a partir de mucosa porcina, i l’ampliació de VEOS Ibèrica, a Monzón, especialitzada en la transformació de sang porcina en ingredients proteics. Aquest darrer projecte preveu una inversió superior a 71 milions d’euros, amb la incorporació de línies de producció per a col·lagen i plasma destinats al consum humà. Talent, formació i projecció internacional L’aposta pel talent local i la formació contínua és un altre dels pilars del grup, que compta amb més de 200 convenis amb universitats i centres de formació professional, molts a Aragó. El 2024, Vall Companys va invertir més de 480.000 euros en formació interna, cosa que li ha valgut el reconeixement com a TOP Employer per cinquè any consecutiu. En paral·lel, el grup manté la seva projecció internacional a Amèrica Llatina, on des del 2017 ha desenvolupat aliances a països com Perú, Colòmbia, Mèxic, Uruguai i Brasil, fomentant la producció local i generant noves oportunitats professionals per al seu equip. Enviar comentarios Paneles laterales Historial Guardado Resultados de traducción disponibles
El Grup Vall Companys, un dels principals referents de la indústria agroalimentària espanyola, va tancar l’exercici 2024 amb una facturació […]
Veure més

Col·laboradors