Neix el pla estratègic de l’alimentació de Catalunya

Catalunya ja disposa d’un Pla estratègic de l’alimentació que contempla tota les cadena i valor i que s’iniciarà el 2021 i arribarà fins a l’any 2026. El Pla Estratègic de l’alimentació de Catalunya apunta les bases per articular el Pacte nacional per a l’alimentació Catalunya. Aquest Pacte ha de permetre dur a terme una política agrària, pesquera, forestal i alimentària pròpia, amb una visió àmplia i transversal que doni protagonisme a la producció local d’aliments i en la nostra cultura gastronòmica.

El Pla es concreta en un primer nivell amb 4 dimensions, és a dir, els grans àmbits que defineixen el sistema alimentari: sostenible, transformador i basat en la bioeconomia circular, propi i arrelat al territori, just, equitatiu i cohesionat i finalment saludable i de confiança.

El segon nivell són 10 objectius estratègics, reptes que es deriven de les quatre dimensions i els elements principals als quals es dóna resposta. Per poder fer operatius aquests objectius, el tercer nivell té previstes 20 línies estratègiques, que es despleguen en 55 iniciatives (quart nivell) orientades a assolir els objectius marcats, i que, per tant, constitueixen el nucli del full de ruta.

Col·laboradors