Olot Meats es compromet a lluitar contra l’emergència climàtica

Olot Meats ha signat un acord de col·laboració amb el Consorci Forestal de Catalunya -l’associació de propietaris forestals, fundada l’any 1948 a Santa Coloma de Farners, que ha esdevingut la principal associació forestal del país- i la Fundació Agrària Boscos, per la millora dels boscos de la Garrotxa i poder contribuir als reptes globals de la crisi ambiental. Aquests reptes, aplicats als boscos, passen per l’increment de la fixació de CO2, la prevenció d’incendis, la preservació de la biodiversitat, l’aprofitament de l’aigua i la lluita contra l’emergència climàtica.

 

D’esquerra a dreta: Joan Rovira i Ciuró, secretari general Consorci Forestal de Catalunya / Director – gerent Cooperativa Forestal; Xavi Roca Masmitjà, CEO grupo OLOT MEATS GROUP; Josep Ma. Valls i Tort, president de la Fundació Agrària Boscos.

 

L’empresa ha fet coincidir aquesta iniciativa, pionera en el sector carni espanyol, amb els 10 anys d’establir-se a Olot. Ben aviat, anunciarà a quin indret correspondrà la primera acció i en què consistirà, aquest mateix any

L’empresa intervindrà cada any un bosc de la Garrotxa per contribuir als reptes globals de la crisi ambiental, en una acció pionera del sector dels escorxadors carnis a l’Estat espanyol. Olot Meats també inverteix per generar energia fotovoltaica a la seva planta olotina i a fer possible un nou pàrquing per a ús públic al polígon del Pla de Baix.

L’empresa ha fet coincidir aquesta iniciativa, pionera en el sector carni espanyol, amb els 10 anys d’establir-se a Olot. Ben aviat, anunciarà a quin indret correspondrà la primera acció i en què consistirà, aquest mateix any.

L’empresa, a més, s’està dotant de plaques fotovoltaiques per funcionar la majoria del dia amb energia neta i no contaminant, respectuosa amb el medi ambient i que genera la màxima eficiència i estalvi.

La conservació i millora de l’espai forestal (que ocupa el 60% de la superfície de Catalunya), és clau pel país. Els boscos catalans estan immersos en un procés d’expansió i de transformació provocat, entre altres factors, pels profunds canvis socioeconòmics que ha experimentat el món rural des de mitjans del segle passat i per l’impacte del canvi climàtic. La gestió forestal sostenible és l’eina que garanteix que  l’activitat forestal aporti beneficis ambientals, socials i econòmics i que millori les funcions, actuals i futures, dels  boscos.

 

[vcex_button url=”https://old.anafric.es/wp-content/uploads/2022/07/OLOT_MEATS_comunicació.pdf” title=”DOSSIER 10È ANIVERSARI” style=”flat” align=”left” color=”ORANGE” size=”small” target=”self” rel=”none”]DOSSIER DESÈ ANIVERSARI[/vcex_button]

 

 

 

Aparcament mixt

Olot Meats ha destinat 0’3M€ a la creació d’un nou aparcament per 125 places al polígon del Pla de Baix d’Olot, que ja ha entrat en servei. Té un ús mixt, pels treballadors de les empreses del polígon industrial els dies laborables i per a les famílies dels usuaris de les  instal·lacions esportives del camp del Morrot, els caps de setmana i els dies festius.

Situat al costat mateix del camp, la instal·lació va sorgir com a iniciativa impulsada des de Noel Alimentària, l’Ajuntament d’Olot i Olot Meats i dona resposta a les necessitats d’estacionament detectades al polígon.

L’empresa, a més, s’està dotant de plaques fotovoltaiques per funcionar les 24 hores del dia amb energia neta i no contaminant, respectuosa amb el medi ambient i que genera la màxima eficiència i estalvi.

Col·laboradors