Origen Espanya no vol que els productes amb segells de qualitat portin l’etiquetatge Nutriscore

Origen Espanya ha presentat un document de posicionament, davant les administracions nacionals, autonòmiques i la Comissió Europea, per a sol·licitar l’exclusió de l’etiquetatge nutricional NutriScore en els productes agroalimentaris amb esquema de qualitat diferenciada DOP (Denominació d’Origen Protegida) i IGP (Indicació Geogràfica Protegida ), “com a forma de protegir-les, preservar-les i donar-los valor de cara als consumidors”.

En aquest escrit, l’associació argumenta que “els productes amb DOP i IGP tenen amb característiques diferencials molt valorats pels consumidors i en ells seria inviable la reformulació en cas que volguessin optar a una escala més benèvola al semàfor nutricional, ja que no podrien seguir sent productes amb DOP o IGP. La nostra cultura gastronòmica (certificada i controlada), la nostra cultura de la qualitat diferenciada (Indicacions Geogràfiques) no es pot ni ha de reformular. De fet, això seria contrari a l’essència de les DOP i IGP “.

Origen Espanya dóna suport als més de 195.155 operadors primaris vinculats amb les denominacions d’origen al nostre país i a les 3.455 indústries adscrites.

etiquetes intel·ligents

Les etiquetes intel·ligents podrien ajudar els consumidors a sentir-se més segurs sobre la frescor de la carn. Als EUA, Ynvisible, una empresa especialitzada en tecnologia intel·ligent i pantalles electrocròmiques impreses, es va associar recentment amb Innoscentia, una empresa de tecnologia alimentària, per integrar sensors personalitzats i produir un prototip d’una etiqueta intel·ligent dissenyada específicament per a les indústries càrnia i avícola.

Es tracta d’una solució que té com a objectiu reduir significativament el malbaratament d’aliments i detectar que es va fer malbé a temps, fins i tot abans de la data de venciment.

Col·laboradors