José Friguls renova en la presidència de Anafric per quatre anys més

Anafric, associació càrnia d’àmbit nacional, ha celebrat la seva assemblea general i ha ratificat a José Friguls Joe com a president de l’entitat per quatre anys més, i ha ampliat la junta directiva a 11 empreses càrnies associades (Carlos Colomer, Carns Pont, Companyia General Càrnia, Escorxador Reixach, Càrniques de Juià, Franco y Navarro, Fribin, Frimancha, Ramtaub, Sucarn, Suministros Megaro Foods i Viñals Soler) i incorporant al vice-president de Acexpiel, Carles Riba, i al president de AETRIN, Vicente Gallent.

José Friguls ha mostrat la seva satisfacció per continuar en el càrrec i per poder “seguir treballant, en col·laboració amb l’Administració i les altres associacions ramader-càrnies, en temes com la PPA, els alts preus de les matèries primeres, els problemes amb què es troben certes exportacions càrnies a determinats països, les problemàtiques de les nostres explotacions ramaderes, el reforçament de les Interprofessionals del porcí, el boví i l’oví-cabrum o les mesures fiscals i el foment de l’ocupació en el sector carni, en aquesta etapa complicada que s’està vivint per la crisi sanitària per la covid-19 “.

Sota la seva presidència Anafric s’ha posicionat com a patronal de referència en el sector carni, unint els interessos dels diferents actors: ramaders, escorxadors, exportadors, distribuïdors, associacions i gremis de carnisseries. Anafric ha continuat, sempre, apostant per ampliar la seva representació per fer-la més transversal, transparent i oberta.

Reforç amb la crisi de la covid-19

Amb la pandèmia i la crisi sanitària, Anafric s’ha esforçat a el màxim per destacar la tasca d’un servei essencial, per defensar els interessos de el sector negociant amb el Govern el retorn de l’IVA de les exportacions, per poder fer front a les despeses de proveïdors o sous dels treballadors, o exigint que el sector proveïdor de l’HORECA es veiés reflectit en les ajudes per a la reactivació de l’economia. Però també s’ha estat part activa en la defensa per la continuïtat de l’escorxador de Mercabarna.

José Friguls continuarà la seva lluita. “Tenim fronts oberts. Hem de ser més grans i més forts. Amb la nova Junta, la nostra representació del sector és més gran”.

El president d’ANAFRIC ocupa aquest càrrec des de 2005. La seva trajectòria professional va començar en la seva infantesa, a l’empresa familiar ubicada al barri de Gràcia de Barcelona. A més, forma part de la Junta Directiva de la patronal europea UECBV, ostentat la tresoreria i és vicepresident de Pimec Agro-Alimentària.

Col·laboradors