Oviaragón crea una bossa de pastors i mesures de suport al relleu generacional

La publicació El Economista ha realitzat un ampli reportatge sobre el sector oví a Espanya i s’ha centrat a la cooperativa Oviaragón. Segons es recull a la publicació, encara que Oviaragón ha finalitzat l’any de manera positiva, el sector ja arrossegava problemes com el descens de la cabana -en els últims anys ha caigut prop del 4,5%-; l tancament de les explotacions, que s’afegeixen ara a la pujada de les primeres matèries i costos energètics; la menor despesa per part dels consumidors; les vagues, i la incertesa derivada per la situació de la crisi sanitària.

Objectius per al 2022

La cooperativa s‟ha marcat l‟objectiu de mantenir l‟activitat el 2022 i augmentar les rutes de distribució. Actualment, és present a les comunitats d’Aragó, Catalunya i el País Basc, així com a 15 països.

Però, sens dubte, un dels objectius principals de la societat és evitar el descens de les explotacions. Per això des de la publicació Expansión Agro afirmen que la cooperativa serà l’encarregada de gestionar una bossa de pastors, que permetrà cobrir les baixes dels pastors o les vacances, així com ajudar-los en moments de més feina i, fins i tot, tenir pastors compartits entre diversos ramaders duna zona. Així ho assegura Ángel Tarancón, director general de la cooperativa. Un altre dels programes en què s’està treballant està relacionat amb el relleu generacional perquè no es tanquin explotacions i s’hi incorporin joves.

La cooperativa serà l’encarregada de gestionar una bossa de pastors, que permetrà cobrir les baixes dels pastors o les vacances, així com ajudar-los en moments de més feina

Un altre problema important és la rendibilitat de les explotacions. “La rendibilitat al sector de l’oví està molt ajustada”. Només els preus d’alimentació en esquer de bens han crescut el 85,2% des de l’estiu del 2020.

Podeu ampliar la informació en aquest  enllaç.

 

Col·laboradors