Presentació de Bestiarium i Trashumancia RoadShow, a Àvila

Des de la Interprofessional de la carn d’Oví i Caprí, INTEROVIC, volem convidar-vos a participar en el nou projecte cultural que arrenca aquest cap de setmana (20, 21 i 22 de maig) a l’auditori de San Francisco, a Àvila, i que realitzem conjuntament amb el fotògraf José Barea.

Gràcies a aquesta unió tindrà lloc la presentació de la mostra de fotografia BESTIARIUM. Una exposició que ressalta pel seu component dinàmic i en moviment, ja que recorrerà durant diversos mesos la Cañada Real Soriana Occidental en la seva aposta per posar en valor la qualitat i el sabor de les carns autòctones que provenen d’aquest model de ramaderia extensiva.

Durant tot el cap de setmana es podran participar en tallers formatius d’iniciació de teixit, tenyit i enfiltrat de la llana, degustacions de Paquito de xai, entrepà més castís i de moda, l’exposició tèxtil Entre Llanes, mercats de productors locals.  També hi ha previstes activitats escolars per als més petits, carpes formatives i molt més.

Altres dates per les que passarà Trashumancia Roadshow:

– Del 27 al 29 de maig  Casa de l’Esquileig de Cabanillas del Monte a Torrecaballeros (Segòvia)

– Del 11 i 12 de juny  Festa de l’Esquileo de Riaza (Segòvia)

– Del 24 a 26 de juny Burgo de Osma (Soria)

Què és el RoadShow

Si la transhumància és una forma de pasturatge en moviment continu, ROADSHOW és el seu equivalent en termes culturals. Aquest nou projecte, impulsat gràcies a l’aliança entre la Interprofessional INTEROVIC i el fotògraf José Barea, autor de les imatges que protagonitzen la mostra, porta l’exposició BESTIARIUM per tota Espanya i inclou activitats entorn de la ramaderia extensiva i la transhumància en cadascuna de les parades.

“L’objectiu de l’exposició és que es conegui el nom d’aquests animals i la importància que tenen en el manteniment del món rural”, assenyala l’autor dels retrats que protagonitzen BESTIARIUM i en què sembla que els protagonistes posin davant la càmera. Per això, cada foto inclou la indicació del nom, el lloc de procedència i les dades de caràcter històric i cultural relacionades amb cada raça d’oví, cabrum o gossos que formen part de la transhumància.

 

Col·laboradors