Resum sobre el malbaratament alimentari a Espanya

Espanya està tramitant novament la Llei de Prevenció de Pèrdues i Malbaratament Alimentari, que busca abordar el problema del malbaratament d’aliments.

El problema és global: el 2022, es van desaprofitar més de 1.000 milions de menjars diaris a les llars, segons el Programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient. A Espanya, el 2023, es van llençar més d’1,18 milions de quilos d’aliments.

 

EFE Agro ha resumit diverses iniciatives privades que ajuden a mitigar aquest malbaratament. Too Good To Go, present a 19 països, ha evitat el malbaratament de 25.000 tones d’aliments a Espanya el 2024, connectant comerços amb excedents i consumidors a través de la seva app.

D’altra banda, Coometas també facilita la compra d’excedents, però amb un enfocament social, cosa que permet que famílies vulnerables adquireixin aliments amb suport d’entitats socials. El 2024, va salvar 26 tones d’aliments en col·laboració amb més de 1.000 comerços.

 

Mesurament i aprofitament del rebuig
L’empresa Comerso, d’origen francès i present a Espanya des del 2023, s’especialitza a analitzar i reduir el malbaratament a empreses. La plataforma digital ha aconseguit recuperar 130.000 tones de productes des del 2013, generant estalvis de 300 milions d’euros per als seus clients.

En general, la nova llei és vista com un pas endavant, però amb marge de millora per proporcionar eines més efectives en la lluita contra el malbaratament alimentari.

Amplia la informació en aquest enllaç.

Consulta la nostra secció ANAFRIC ZERO

Et pot interessar

Col·laboradors