Reunió de l’Intergrup sobre Ramaderia Sostenible el proper 11 de setembre a Estrasburg

El proper 11 de setembre, el Parlament Europeu acollirà una nova reunió de l’Intergrup sobre Ramaderia Sostenible, una plataforma recentment constituïda per debatre sobre el futur de la producció ramadera a Europa.

Valorem realment tots els aliments per igual?

La Comissió Europea ha presentat la visió per al futur de l’agricultura i l’alimentació, amb un enfocament que destaca el valor de tots els aliments i la connexió amb el territori, l’estacionalitat, les cultures i les tradicions. Tot i això, cal preguntar-se: ¿valoren realment els responsables polítics europeus tots els aliments per igual? O hi ha productes que es veuen negativament per qüestions relacionades amb els mètodes de producció o limpacte ambiental?

En aquest context, i davant del proper estudi de la Comissió sobre l’impacte del consum dels anomenats aliments ultraprocessats, així com la intenció de la Presidència danesa d’impulsar un pla d’acció comuna de la UE sobre aliments vegetals i una estratègia comuna de proteïnes, l’Intergrup reunirà experts en nutrició i salut per analitzar el valor nutricional dels aliments d’origen animal.

REGISTRE

Temes que s’abordaran

  • Què implicaria una dieta amb una reducció significativa de proteïnes animals?

    Investigadors presentaran estudis recents sobre:

    El valor nutricional dels aliments dorigen animal
    Flaminia Ortenzi, Global Alliance for Improved Nutrition (GAIN)

    És fàcil substituir les proteïnes animals per alternatives?
    Jean-François Hocquette, INRAe (pendent de confirmar)

    Què sabem realment sobre el consum daliments dorigen animal i les malalties cròniques?
    Alice Stanton, Royal College of Surgeons (Irlanda)

     

    Programa

    I. Discursos de benvinguda

    Eurodiputat Alexander Bernhuber

    Eurodiputada Maria Grapini

    Eurodiputat Benoît Cassart

    II. Presentacions tècniques
    (Veure temes anteriors)

    III. Intercanvi d’opinions amb eurodiputats

    25 minuts de diàleg amb els ponents

    25 minuts de debat obert amb els assistents

 

 

 

Sobre l’Intergrup de Ramaderia Sostenible

L’Intergrup Ramadera Sostenible es va constituir oficialment a principis de 2025 i està presidit pels eurodiputats Alexander Bernhuber (Àustria, PPE), Maria Grapini (Romania, S&D) i Benoît Cassart (Bèlgica, Renew).

El seu objectiu és proporcionar un espai de debat al Parlament Europeu sobre la diversitat de models ramaders actuals, així com sobre noves tecnologies i mètodes que millorin la sostenibilitat de la producció animal. L’enfocament integral de l’Intergrup permetrà avaluar amb més equilibri els reptes i les oportunitats del sector, aportant solucions realistes i basades en la ciència per al futur de la ramaderia europea, amb especial atenció al benestar animal.

Més informació a la web oficial de l’Intergrupo.

També t’interessa:

ÚLTIMES NOTÍCIES

El Grup Vall Companys, un dels principals referents de la indústria agroalimentària espanyola, va tancar l’exercici 2024 amb una facturació global de 4.163 milions d’euros i es va posicionar com el primer grup empresarial del sector de l’alimentació a Espanya. Una part molt significativa d’aquesta activitat es concentra a Aragó, on la companyia va assolir una facturació de 904 milions d’euros, cosa que representa el 21,7% del total del grup. Aquesta aposta estratègica per la regió es tradueix en una sòlida implantació industrial, amb sis fàbriques i un centre logístic distribuïts a diferents localitats aragoneses. Presència industrial a Aragó La companyia compta amb una planta de pinsos i un escorxador de porcí a Ejea de los Caballeros, una fàbrica de farina a Tardienta, una incubadora avícola a Sástago, una planta de processament de subproductes a Mercazaragoza i un assecador i comercialitzadora de pernil a Calamocha. Aquesta xarxa de centres genera més de 2.360 llocs de treball directes a la comunitat. Inversió i eficiència productiva Durant el 2024, Grup Vall Companys va destinar més de 8,2 milions d’euros a noves inversions a Aragó, amb l’objectiu de modernitzar les instal·lacions, millorar l’eficiència energètica i incorporar tecnologies d’última generació. Destaca la inversió realitzada a Calamocha, on s’han instal·lat plaques solars i calderes de biomassa, i s’hi ha incorporat tecnologia d’altes pressions per garantir la competitivitat als mercats internacionals. També s’han executat millores importants a Ejea i Mercazaragoza, amb un fort component en autoconsum energètic. Aragó, eix de l’economia circular del Grup La comunitat aragonesa també s’ha convertit en el centre neuràlgic dels projectes d’economia circular del grup. Entre ells, el desenvolupament de Biovall Heparine Science en col·laboració amb Bioibèrica, per a la producció d’heparina a partir de mucosa porcina, i l’ampliació de VEOS Ibèrica, a Monzón, especialitzada en la transformació de sang porcina en ingredients proteics. Aquest darrer projecte preveu una inversió superior a 71 milions d’euros, amb la incorporació de línies de producció per a col·lagen i plasma destinats al consum humà. Talent, formació i projecció internacional L’aposta pel talent local i la formació contínua és un altre dels pilars del grup, que compta amb més de 200 convenis amb universitats i centres de formació professional, molts a Aragó. El 2024, Vall Companys va invertir més de 480.000 euros en formació interna, cosa que li ha valgut el reconeixement com a TOP Employer per cinquè any consecutiu. En paral·lel, el grup manté la seva projecció internacional a Amèrica Llatina, on des del 2017 ha desenvolupat aliances a països com Perú, Colòmbia, Mèxic, Uruguai i Brasil, fomentant la producció local i generant noves oportunitats professionals per al seu equip. Enviar comentarios Paneles laterales Historial Guardado Resultados de traducción disponibles
El Grup Vall Companys, un dels principals referents de la indústria agroalimentària espanyola, va tancar l’exercici 2024 amb una facturació […]
Veure més

Col·laboradors