El segell ‘Compromís Benestar Certificat’ de Interporc, alineat amb les recomanacions de la Plataforma de Benestar Animal de la UE

El segell ‘Compromís Benestar Certificat’, impulsat per la Interprofessional del Porcí de Capa Blanca (Interporc), està totalment alineat amb les recomanacions de la Plataforma de Benestar Animal de la Unió Europea, que ha subratllat la importància que s’impulsin aquest tipus de segells de forma voluntària i atenent a les característiques de cada producció per donar un nou impuls a les polítiques de benestar animal. La Plataforma de Benestar Animal de la UE ha estat impulsada per la pròpia Comissió Europea i la componen 75 representants de el sector ramader, ONG, científics, Estats membres, països de l’Espai Econòmic Europeu (EEE), organitzacions internacionals i l’Autoritat Europea de Seguretat Alimentària .

Cal subratllar que per a l’obtenció de l’segell cal complir els requisits del Reglament Interporc Animal Welfare Spain (IAWS), que inclou els establerts en les normatives comunitària i nacional, a més d’altres criteris científics que són més exigents en matèries relatives a la salut i sanitat animal, la bioseguretat, l’allotjament dels animals, la seguretat alimentària, la traçabilitat i el medi ambient. Així mateix, preveu 3 sistemes de producció, de manera que representa millor la realitat de les diferents produccions i permet que el consumidor pugui triar entre diferents opcions de benestar animal.

El segell va sorgir en 2019 com a iniciativa voluntària de el sector porcí espanyol i va ser creat per les principals empreses productores i industrials juntament amb un Comitè Científic d’experts d’alt nivell en benestar animal

‘Compromís Benestar Certificat’ garanteix al consumidor una traçabilitat completa del camp a la taula -From Farm to Fork- i està certificat per entitats independents en totes les fases productives -des reproducció, deslletament o transició i engreix o engreix, fins al centre de sacrifici i la indústria cárnica-, de manera que només després de l’auditoria de totes les fases és possible atorgar el segell.

El segell va sorgir en 2019 com a iniciativa voluntària de el sector porcí espanyol i va ser creat per les principals empreses productores i industrials juntament amb un Comitè Científic d’experts d’alt nivell en benestar animal. A més, va ser consensuat amb entitats de certificació, administració, veterinaris i distribució, i testat i validat per organitzacions de protecció i defensa dels animals.

Presència nacional i internacional

Els productes amb el segell ‘Compromís Benestar Certificat’ estan a disposició de milions de clients a tot Espanya gràcies a el suport a la iniciativa de les grans cadenes de distribució – Alcampo, El Corte Inglés, Carrefour o Aldi, entre d’altres- i de la distribució minorista i especialitzada, ja que són milers de carnisseries les que també els ofereixen. A nivell internacional, tenen presència en cadenes com TESCO o Morrisons.

Per a més informació, INTERPORC

 

Col·laboradors