Tönnies inverteix 75 milions d’euros en un nou escorxador de porcí a Calamocha

La multinacional alemanya Tönnies invertirà 75 milions d’euros en un nou escorxador a la localitat de Terol de Calamocha, on es preveuen crear 1.000 llocs de treball. Així ho ha anunciat el president de el Govern d’Aragó, Javier Lambán, en la visita a la localitat de Terol. Aquesta inversió milmillonaria reforçarà de nou el sector agroalimentari aragonès.

El grup carni, líder en el mercat alemany i a nivell mundial, començarà a construir a la tardor. El projecte de el grup alemany -especialitzat en sacrifici, especejament, envasat i distribució de carn de porc-, preveu una inversió de 75 milions d’euros per a la construcció d’un complex global de producció de carn de porc entre els anys 2020 (data en la que es van donar els primers passos per a la seva instal·lació) i 2024. la previsió és que les obres comencin al setembre o octubre d’aquest any per començar l’activitat l’any 2023.

Automatitzat

Aquestes instal·lacions a Calamocha seran d’última generació i estaran totalment automatitzades per a escometre el procés de tall de la carn, a més de tenir assistència per robots. Aquesta planta no només serà innovadora dins de el sector carni, sinó que també destaca per la seva producció, ja que té una capacitat màxima de 625 porcs per hora, el que suposa el sacrifici de 10.000 animals diaris, amb un total de 2,4 milions a l’any.

 

Col·laboradors