Torna el Paquito a Madrid… i amb més força que mai

La Ruta del Paquito marca el camí perquè qualsevol pugui provar l’entrepà de moda als diferents establiments que ofereixen la seva versió del Paquito a Madrid fins al 23 de juny. L’objectiu d’aquesta acció promoguda per Interovic és acostar la carn de xai al públic en un format divertit, fresc i informal, com a part un mos molt gaudit i que es menja amb les mans. Durant un mes, la Ruta del Paquito prendrà bars i restaurants de la capital perquè el consumidor descobreixi i gaudeixi diferents versions d’aquest entrepà l’ingredient principal de la qual és la carn de xai.

Madrid dóna la benvinguda, un any més, al Paquito, l’entrepà que diferents establiments versionen emprant com a base comuna a totes les seves receptes el filet de cuixa de xai. Aquest projecte d’Interovic (Interprofessional Agroalimentària de l’Oví i el Caprí de Carn), que forma part del programa europeu “Carn de llet, xai i cabrit. Saborosa i Sostenible, tria l’origen europeu” i que també es desenvolupa a altres ciutats com València, Zamora i Barcelona, ​​continua un any més animant el consum de carn d’origen oví, especialment entre el públic més jove.

Ho fa posant-la entre pa i pa, formant part d’una elaboració tan popular i assequible com és un entrepà i fent-la servir com a element d’unió entre tots els bars que participen en aquesta iniciativa que es va crear el 2019 i que celebra aquest any la quarta edició.

Com assegura Raúl Muñiz, president d’Interovic, “consumir un Paquito no només suposa gaudir d’un entrepà de xai, sinó apostar per la carn més sostenible, gràcies al sistema de producció de pasturatge, i ajudar els ramaders, aquells que millor mantenen el món rural i donen vida als nostres pobles”.

 

     

 

L’entrepà de xai amb nom propi

Encara que el Paquito és només un, el cert és que hi ha molts Paquitos diferents esperant a ser descoberts a la ciutat de Madrid. Tots ells s’elaboren emprant el filet de cama de xai, un producte molt versàtil i assequible que garanteix al consumidor unes òptimes característiques organolèptiques.

De gran qualitat i produïda en ramaderia extensiva, aquesta matèria primera té a més una importància substancial vinculada al territori on es produeix. El pasturatge de bestiar oví i cabrum del qual prové aquesta carn es concentra, majoritàriament, en zones de l’Espanya buidada, contribuint a retenir població en aquestes àrees i posant en valor una cultura i una tradició que vénen de llarg. A més, les ovelles contribueixen a mantenir la biodiversitat de l’ecosistema ia la prevenció dels incendis forestals, gràcies al consum de pastura.

MÉS INFORMACIÓ SOBRE  EL PAQUITO I ELS BARS I RESTAURANTS ON ASSABORIR-HO 

Col·laboradors