Tot i el descens de l’consum en els menús de Nadal, el xai i la vedella seguiran sent els plats preferits per a aquestes festes

El xai seguirà sent el preferit a les llars, per al 47% de les llars, però amb una reducció de l’13%. El marisc patirà una caiguda de l’15% en el seu consum respecte a l’any 2019 anterior, sent el segon plat principal preferit per a aquest any per al 45%. Vedella, pollastre i salmó es mantindran amb reduccions de el 4%.

Segons una consulta realitzada a consumidors per AINIA Consumer Influencers, el passat 21 de desembre de 2020, els consumidors compraran un 12% menys productes alimentaris dels que solen comprar per als sopars i àpats nadalencs comparat amb anys anteriors

La majoria de consumidors, el 60%, solen preparar les mateixes receptes, mentre que el 40 per cent innovaran. Aquest percentatge es manté aquest any. Així mateix, el 98% seguiran cuinant els plats nadalencs a casa.

El consum begudes també es reduirà. Els vins negres seguiran sent els més consumits, estarà en el 63% de les llars, però amb una reducció en el consum del 14%. Els vins blancs veuran una caiguda del 12%, estant presents en el 58% de les llars consultades.

 

Podeu ampliar la informació en aquest enllaç.

Col·laboradors