Un estudi explica per què la carn magra de porc és recomanable dins d’una dieta variada i equilibrada

En contra del que popularment es pensa, els talls magres del porc de capa blanca són aliats per reduir l’excés de pes, tal com apunta el Dr. Miguel Ángel Rubio Herrera autor d’l’informe ‘La carn de porc de capa blanca a la prevenció i tractament de l’obesitat ‘.

“La carn magra de porc, a l’igual que altres talls magres d’altres peces de carn, han d’incorporar-se a les dietes hipocalòriques dels plans d’alimentació per al tractament de l’obesitat, per assegurar que les persones que segueixen aquestes recomanacions ingereixin una quota proteica adequada d’alta qualitat biològica que permeti una progressiva pèrdua ponderal i manteniment del pes a llarg termini “, conclou el Dr. Rubio Herrera, d’el servei d’Endocrinologia i Nutrició de l’Hospital Clínic San Carlos.

 

“La carn fresca de porc està ben reconeguda com una font principal de proteïnes d’alt valor biològic, de l’aportació de vitamines de l’complex B, de minerals com el ferro hemo, elements traça i d’altres components bioactius amb capacitat antioxidant”, continua el Dr . Ros Herrera.

El valor energètic dels talls magres de la carn de porc de capa blanca es troba per sota de les 150 kcal / 100 g de porció comestible. “I com que la porció de proteïnes es troba entre el 21% i 24%, aquest tipus de carn magra és idònia per planificar plats amb una quota proteica interessant”, explica l’expert.

Més informació a   Interporc

Col·laboradors