Vadefoodies 2025 reivindica la cuina de sempre amb sabor i tradició

La ciutat d’Igualada es prepara per acollir el proper 7 de juny una nova edició de Vadefoodies, un festival gastronòmic que a la novena edició posa el focus en dos grans protagonistes de la cuina tradicional catalana: el capipota i el bacallà.

Amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Igualada, aquest certamen aposta aquest any per dos eixos temàtics: la cuina visceral i la pesca salada, dos pilars que estructuraran totes les activitats del festival.

 

 

Una de les grans novetats serà la celebració de la final del I Concurs de Capipota de Catalunya, una recepta nascuda a Barcelona i arrelada a tot el territori. En total, 22 restaurants competiran per aconseguir el primer guardó en un acte públic que tindrà lloc a la Rambla d’Igualada.

A més, 24 establiments de la comarca participaran a la II Ruta del Bacallà, una proposta culinària que recupera la tradició del consum de peix salat a l’interior del país. Tapes, menús i plats especials amb bacallà com a ingredient estrella es podran degustar entre el 27 de maig i el 7 de juny.

Els amants del bon menjar també podran gaudir d’un esmorzar de forquilla per inaugurar la jornada del 7 de juny, on es presentarà el llibre Esmorzars de Forquilla, d’Albert Molins. A partir del migdia, hi haurà degustacions gastronòmiques, showcookings dedicats al bacallà, presentació de llibres i actuacions musicals en col·laboració amb Vadejazz.

Per tal de reforçar el coneixement i la visibilitat dels restaurants que mantenen viva la tradició del capipota, l’organització ha llançat un cercador web que permet localitzar els millors locals especialitzats en aquest plat a tot Catalunya. També s’hi inclou un directori amb els participants de la ruta del bacallà.

Una edició, en definitiva, que uneix territori, producte i cultura gastronòmica en un esdeveniment festiu, obert i pensat per a tots els públics.

Consulta el programa complet i reserva la teva entrada a www.vadefoodies.cat.

ÚLTIMES NOTÍCIES

El Grup Vall Companys, un dels principals referents de la indústria agroalimentària espanyola, va tancar l’exercici 2024 amb una facturació global de 4.163 milions d’euros i es va posicionar com el primer grup empresarial del sector de l’alimentació a Espanya. Una part molt significativa d’aquesta activitat es concentra a Aragó, on la companyia va assolir una facturació de 904 milions d’euros, cosa que representa el 21,7% del total del grup. Aquesta aposta estratègica per la regió es tradueix en una sòlida implantació industrial, amb sis fàbriques i un centre logístic distribuïts a diferents localitats aragoneses. Presència industrial a Aragó La companyia compta amb una planta de pinsos i un escorxador de porcí a Ejea de los Caballeros, una fàbrica de farina a Tardienta, una incubadora avícola a Sástago, una planta de processament de subproductes a Mercazaragoza i un assecador i comercialitzadora de pernil a Calamocha. Aquesta xarxa de centres genera més de 2.360 llocs de treball directes a la comunitat. Inversió i eficiència productiva Durant el 2024, Grup Vall Companys va destinar més de 8,2 milions d’euros a noves inversions a Aragó, amb l’objectiu de modernitzar les instal·lacions, millorar l’eficiència energètica i incorporar tecnologies d’última generació. Destaca la inversió realitzada a Calamocha, on s’han instal·lat plaques solars i calderes de biomassa, i s’hi ha incorporat tecnologia d’altes pressions per garantir la competitivitat als mercats internacionals. També s’han executat millores importants a Ejea i Mercazaragoza, amb un fort component en autoconsum energètic. Aragó, eix de l’economia circular del Grup La comunitat aragonesa també s’ha convertit en el centre neuràlgic dels projectes d’economia circular del grup. Entre ells, el desenvolupament de Biovall Heparine Science en col·laboració amb Bioibèrica, per a la producció d’heparina a partir de mucosa porcina, i l’ampliació de VEOS Ibèrica, a Monzón, especialitzada en la transformació de sang porcina en ingredients proteics. Aquest darrer projecte preveu una inversió superior a 71 milions d’euros, amb la incorporació de línies de producció per a col·lagen i plasma destinats al consum humà. Talent, formació i projecció internacional L’aposta pel talent local i la formació contínua és un altre dels pilars del grup, que compta amb més de 200 convenis amb universitats i centres de formació professional, molts a Aragó. El 2024, Vall Companys va invertir més de 480.000 euros en formació interna, cosa que li ha valgut el reconeixement com a TOP Employer per cinquè any consecutiu. En paral·lel, el grup manté la seva projecció internacional a Amèrica Llatina, on des del 2017 ha desenvolupat aliances a països com Perú, Colòmbia, Mèxic, Uruguai i Brasil, fomentant la producció local i generant noves oportunitats professionals per al seu equip. Enviar comentarios Paneles laterales Historial Guardado Resultados de traducción disponibles
El Grup Vall Companys, un dels principals referents de la indústria agroalimentària espanyola, va tancar l’exercici 2024 amb una facturació […]
Veure més

Col·laboradors