La ciutat d’Igualada es prepara per acollir el proper 7 de juny una nova edició de Vadefoodies, un festival gastronòmic que a la novena edició posa el focus en dos grans protagonistes de la cuina tradicional catalana: el capipota i el bacallà.
Amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Igualada, aquest certamen aposta aquest any per dos eixos temàtics: la cuina visceral i la pesca salada, dos pilars que estructuraran totes les activitats del festival.
Una de les grans novetats serà la celebració de la final del I Concurs de Capipota de Catalunya, una recepta nascuda a Barcelona i arrelada a tot el territori. En total, 22 restaurants competiran per aconseguir el primer guardó en un acte públic que tindrà lloc a la Rambla d’Igualada.
A més, 24 establiments de la comarca participaran a la II Ruta del Bacallà, una proposta culinària que recupera la tradició del consum de peix salat a l’interior del país. Tapes, menús i plats especials amb bacallà com a ingredient estrella es podran degustar entre el 27 de maig i el 7 de juny.
Els amants del bon menjar també podran gaudir d’un esmorzar de forquilla per inaugurar la jornada del 7 de juny, on es presentarà el llibre Esmorzars de Forquilla, d’Albert Molins. A partir del migdia, hi haurà degustacions gastronòmiques, showcookings dedicats al bacallà, presentació de llibres i actuacions musicals en col·laboració amb Vadejazz.
Per tal de reforçar el coneixement i la visibilitat dels restaurants que mantenen viva la tradició del capipota, l’organització ha llançat un cercador web que permet localitzar els millors locals especialitzats en aquest plat a tot Catalunya. També s’hi inclou un directori amb els participants de la ruta del bacallà.
Una edició, en definitiva, que uneix territori, producte i cultura gastronòmica en un esdeveniment festiu, obert i pensat per a tots els públics.
Consulta el programa complet i reserva la teva entrada a www.vadefoodies.cat.