AECOC: “Si la rebaixa de l’IVA s’hagués ampliat a altres productes essencials com ara la carn o el peix, l’IPC dels aliments al gener se situaria entre el 13,7 i l’11,7”

L’Associació d’Empreses de Fabricants i Distribuïdors (Aecoc) ha subratllat que la rebaixa de l’IVA aplicada a alguns productes bàsics ha estat una mesura “encertada” perquè “està començant a fer efecte” i contribuirà, en major mesura, al descens de la inflació dels aliments en els propers mesos.

Després de conèixer-se que els preus dels aliments van créixer el 15,4% al gener en taxa interanual, tres dècimes menys que al desembre, per l’aplicació de la rebaixa de l’IVA, l’AECOC ha explicat que si no s’hagués pres la decisió de baixar l’IVA d’alguns aliments “la pujada hauria estat del 17%”.

 

 

D’altra banda, l’associació també és clara al seu informe de situació: “Si la rebaixa de l’IVA s’hagués ampliat a altres productes essencials a la cistella de la compra dels espanyols, com la carn i el peix, l’IPC d’alimentació es hauria situat al 13,7%, en una rebaixa de l’IVA al 5%, o bé a l’11,7%, amb l’IVA al 0%”.

Aecoc ha ressaltat que el sector alimentari opera, actualment, en un entorn d’alta inflació dels costos essencials, com matèries primeres i energia.

Més informació a Europa Press.

 

Col·laboradors