Alfonso Carrascosa, científic del CSIC i expert en seguretat alimentària: “La veracitat científica relativa a la carn no es pot mesurar per les visualitzacions que tingui un vídeo”

Revista Cárnica ha publicat una entrevista amb Alfonso Carrascosa, científic del CSIC i expert en seguretat alimentària, on destaca els beneficis de la carn per a la salut des del costat més científic. Alfonso Carrascosa, és expert en Seguretat Alimentària i autor del llibre «Els microbis que mengem».

Al ser preguntat sobre la seguretat alimentària, l’expert apunta que “a Espanya no moren persones per consumir carn i tampoc es posen malaltes, llevat de casos molt excepcionals”, indica. “El Centre Nacional d’Epidemiologia afirma que només ocorren petits trastorns gastrointestinals i mai no tenen un desenllaç fatal, per la qual cosa no transcendeixen a la societat. Hi ha una legislació a nivell europeu que garanteix la seguretat alimentària a nivell màxim i mundial. Per això, es pot afirmar que l?espai europeu és el més segur per ingerir aliments del món”.

 

Alfonso Carrascosa, científico del CSIC y experto en seguridad alimentaria

 

Seguint amb l’entrevista, Alfonso Carrascosa explica que “la indústria càrnia és la veritable protectora del consumidor i això la gent no ho sap. El sector carni a Espanya compta amb algunes de les multinacionals més importants del món, de les primeres d’Europa, i això no és casualitat”.

Sobre l’informe de l’OMS que relacionava càncer amb carn, Carrascosa és clar: “Aquestes qüestions responen a contingut ideològic. La carn és un aliment 100% complet a nivell nutricional i, a més, ha estat protagonista al llarg de la història de l’ésser humà” i apunta que “si en algun moment s’ha associat la carn amb una malaltia crònica en algun text com el de l’OMS, és responsabilitat no de la carn, sinó de productes tòxics o químics que hi havia Sempre estem parlant de una dieta equilibrada, i mai de defensar, com passa a certes zones d’Europa, de menjar només carn. Ni és bo, ni és el que defensa la indústria càrnia”.

Pel que fa al paper de la comunitat científica per acabar amb els bulls, l’expert del CSIC és conseqüent: “Faig una crida a la gent perquè acudeixin a l’origen de les informacions. Cal recordar que hi ha webs, com per exemple la d’AESAN o el Centre Epidemiològic Nacional de l’Institut Carlos III, que són una font fiable i contrastada a la qual acudir. No tot el contingut que apareix al mòbil és veritat, hi ha molts interessos ficats. que és mentida. La veracitat científica no es mesura per les visualitzacions que tingui un vídeo”.

Podeu ampliar la informació a la web de Revista Carnica.

Imatge: Revista Cárnica

Col·laboradors