Alimentaria FoodTech torna amb la darrera tecnologia per al sector agroalimentari

Alimentaria FoodTech, el saló de referència a Europa de tecnologia, equipament i ingredients per al sector agroalimentari, torna a obrir les portes fins el proper divendres 29 de setembre al recinte Gran Via de Fira de Barcelona.

Del 26 al 29 de setembre, Alimentaria Foodtech mostrarà la major oferta transversal d’equipament i tecnologia per a la cadena de producció agroalimentària (processament d’aliments i begudes, indústria 4.0, packaging, emmagatzematge, ingredients, seguretat alimentària, etc.). En total, reunirà 360 empreses i prop de mil marques que presentaran les seves darreres innovacions, amb la mirada posada en reptes com la sostenibilitat, la digitalització, l’automatització i els nous ingredients.

Les firmes expositores i els centres tecnològics assistents exhibiran el potencial innovador, amb la incorporació d’eines com la intel·ligència artificial i la robòtica per millorar la traçabilitat i l’eficiència dels processos productius d’aliments i begudes.

 

 

 

INGAL, soci d’Anafric, a FoodTech

INGAL Ingeniería & Consulting, la primera enginyeria especialitzada en la indústria agroalimentària al nostre país des de la seva fundació fa més de 50 anys, es presenta en aquesta nova edició de FoodTech com un reconegut expert en l’aposta de la indústria connectada amb la innovació per desenvolupar projectes de nova generació en tecnologia alimentària.

INGAL Enginyeria presenta solucions innovadores per equipar les naus amb sistemes de fred eficients i no contaminants i que, a més, són segurs, econòmics i ofereixen un gran rendiment, fins i tot precisant la instal·lació d’una estructura de tubs més petita.

Assegurar el manteniment de la producció en càmeres frigorífiques eficients sense generar emissions perjudicials per a la capa d’ozó és un dels reptes que tenim ben definits en el disseny dels projectes que oferim per a la indústria alimentària”, explica el CEO de l’empresa, Eduard Roca.

 

 

 

ÚLTIMES NOTÍCIES

El Grup Vall Companys, un dels principals referents de la indústria agroalimentària espanyola, va tancar l’exercici 2024 amb una facturació global de 4.163 milions d’euros i es va posicionar com el primer grup empresarial del sector de l’alimentació a Espanya. Una part molt significativa d’aquesta activitat es concentra a Aragó, on la companyia va assolir una facturació de 904 milions d’euros, cosa que representa el 21,7% del total del grup. Aquesta aposta estratègica per la regió es tradueix en una sòlida implantació industrial, amb sis fàbriques i un centre logístic distribuïts a diferents localitats aragoneses. Presència industrial a Aragó La companyia compta amb una planta de pinsos i un escorxador de porcí a Ejea de los Caballeros, una fàbrica de farina a Tardienta, una incubadora avícola a Sástago, una planta de processament de subproductes a Mercazaragoza i un assecador i comercialitzadora de pernil a Calamocha. Aquesta xarxa de centres genera més de 2.360 llocs de treball directes a la comunitat. Inversió i eficiència productiva Durant el 2024, Grup Vall Companys va destinar més de 8,2 milions d’euros a noves inversions a Aragó, amb l’objectiu de modernitzar les instal·lacions, millorar l’eficiència energètica i incorporar tecnologies d’última generació. Destaca la inversió realitzada a Calamocha, on s’han instal·lat plaques solars i calderes de biomassa, i s’hi ha incorporat tecnologia d’altes pressions per garantir la competitivitat als mercats internacionals. També s’han executat millores importants a Ejea i Mercazaragoza, amb un fort component en autoconsum energètic. Aragó, eix de l’economia circular del Grup La comunitat aragonesa també s’ha convertit en el centre neuràlgic dels projectes d’economia circular del grup. Entre ells, el desenvolupament de Biovall Heparine Science en col·laboració amb Bioibèrica, per a la producció d’heparina a partir de mucosa porcina, i l’ampliació de VEOS Ibèrica, a Monzón, especialitzada en la transformació de sang porcina en ingredients proteics. Aquest darrer projecte preveu una inversió superior a 71 milions d’euros, amb la incorporació de línies de producció per a col·lagen i plasma destinats al consum humà. Talent, formació i projecció internacional L’aposta pel talent local i la formació contínua és un altre dels pilars del grup, que compta amb més de 200 convenis amb universitats i centres de formació professional, molts a Aragó. El 2024, Vall Companys va invertir més de 480.000 euros en formació interna, cosa que li ha valgut el reconeixement com a TOP Employer per cinquè any consecutiu. En paral·lel, el grup manté la seva projecció internacional a Amèrica Llatina, on des del 2017 ha desenvolupat aliances a països com Perú, Colòmbia, Mèxic, Uruguai i Brasil, fomentant la producció local i generant noves oportunitats professionals per al seu equip. Enviar comentarios Paneles laterales Historial Guardado Resultados de traducción disponibles
El Grup Vall Companys, un dels principals referents de la indústria agroalimentària espanyola, va tancar l’exercici 2024 amb una facturació […]
Veure més

Col·laboradors