Alimentària se celebrarà el maig de 2021 de comú acord amb el sector

La propera edició d’Alimentària, el saló d’alimentació, begudes i foodservice més important d’Espanya i un dels més destacats d’Europa, tindrà lloc del 17 al 20 de maig de 2021. Fira de Barcelona ha consensuat amb el sector les noves dates de l’esdeveniment, donant resposta així a la petició de les principals empreses i associacions de la indústria i amb l’objectiu de celebrar el proper any amb la màxima participació i internacionalitat possible.

Anafric dóna suport a la decisió de posposar la seva celebració fins a maig de 2021, ajornant l’edició d’enguany, tal com sol·licitaven els co-expositors de l’associació. “És veritat que continuen havent-hi moltes incerteses però, de moment, s’ha fet un pas molt positiu a fi de preservar al mateix temps els interessos dels expositors, la seguretat sanitària i el prestigi de la fira en unes condicions com les actuals en les quals era impossible assegurar l’èxit esperat. En definitiva, una decisió meditada en la qual Alimentària ha tingut tot el suport del nostre sector i que s’ha basat fonamentalment en el sentit comú”.

Des d’Anafric, en paraules de Marcel Ruiz, vicepresident i representant de l’entitat en les negociacions amb Alimentària, es valora l’esforç organitzatiu i de coordinació que ha suposat per al Comitè organitzador i de Fira de Barcelona traslladar-la fins l’any vinent, del 17 al 20 de maig, “i reconeixem la voluntat d’acord i col·laboració que ha tingut l’organització per a poder arribar finalment a aquesta decisió”. Anafric, com a membre del Comitè *Intercarn, havia mostrat la posició de les seves co-expositors que, “d’una manera majoritària” s’havien manifestat en contra de mantenir la celebració de la cita mundial de l’alimentació en 2020, d’acord amb el calendari previst inicialment.

Missatge d’Anafric
El president d’Anafric, José Fríguls, creu necessari “capitalitzar la nova edició de maig de 2021, que ha comptat amb la complicitat del sector, per a assegurar la màxima afluència de visitants internacionals, tenint en compte el gran paper exportador de la indústria càrnia del nostre país, que està majoritàriament representada en Alimentària. En aquest sentit volem afirmar el nostre compromís per a continuar treballant braç a braç amb l’administració perquè l’edició de maig de 2021 sigui encara més productiva i efectiva”.

Actors de la indústria alimentària tan rellevants com el Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació, MAPA; la Federació d’Indústries d’Alimentació i Begudes (FIAB); ICEX Espanya Exportació i Inversions; l’Associació Espanyola de l’Dolç, Produlce; l’Associació de Fabricants i Distribuïdors, AECOC; l’Associació Empresarial Càrnica, Anafric; i la Federació Empresarial de Carn i Indústries Càrnies, Fecic; entre moltes altres, han mostrat la seva satisfacció amb el moviment de dates d’Alimentaria per oferir més garanties i preservar l’atractiu comercial.

ÚLTIMES NOTÍCIES

El Grup Vall Companys, un dels principals referents de la indústria agroalimentària espanyola, va tancar l’exercici 2024 amb una facturació global de 4.163 milions d’euros i es va posicionar com el primer grup empresarial del sector de l’alimentació a Espanya. Una part molt significativa d’aquesta activitat es concentra a Aragó, on la companyia va assolir una facturació de 904 milions d’euros, cosa que representa el 21,7% del total del grup. Aquesta aposta estratègica per la regió es tradueix en una sòlida implantació industrial, amb sis fàbriques i un centre logístic distribuïts a diferents localitats aragoneses. Presència industrial a Aragó La companyia compta amb una planta de pinsos i un escorxador de porcí a Ejea de los Caballeros, una fàbrica de farina a Tardienta, una incubadora avícola a Sástago, una planta de processament de subproductes a Mercazaragoza i un assecador i comercialitzadora de pernil a Calamocha. Aquesta xarxa de centres genera més de 2.360 llocs de treball directes a la comunitat. Inversió i eficiència productiva Durant el 2024, Grup Vall Companys va destinar més de 8,2 milions d’euros a noves inversions a Aragó, amb l’objectiu de modernitzar les instal·lacions, millorar l’eficiència energètica i incorporar tecnologies d’última generació. Destaca la inversió realitzada a Calamocha, on s’han instal·lat plaques solars i calderes de biomassa, i s’hi ha incorporat tecnologia d’altes pressions per garantir la competitivitat als mercats internacionals. També s’han executat millores importants a Ejea i Mercazaragoza, amb un fort component en autoconsum energètic. Aragó, eix de l’economia circular del Grup La comunitat aragonesa també s’ha convertit en el centre neuràlgic dels projectes d’economia circular del grup. Entre ells, el desenvolupament de Biovall Heparine Science en col·laboració amb Bioibèrica, per a la producció d’heparina a partir de mucosa porcina, i l’ampliació de VEOS Ibèrica, a Monzón, especialitzada en la transformació de sang porcina en ingredients proteics. Aquest darrer projecte preveu una inversió superior a 71 milions d’euros, amb la incorporació de línies de producció per a col·lagen i plasma destinats al consum humà. Talent, formació i projecció internacional L’aposta pel talent local i la formació contínua és un altre dels pilars del grup, que compta amb més de 200 convenis amb universitats i centres de formació professional, molts a Aragó. El 2024, Vall Companys va invertir més de 480.000 euros en formació interna, cosa que li ha valgut el reconeixement com a TOP Employer per cinquè any consecutiu. En paral·lel, el grup manté la seva projecció internacional a Amèrica Llatina, on des del 2017 ha desenvolupat aliances a països com Perú, Colòmbia, Mèxic, Uruguai i Brasil, fomentant la producció local i generant noves oportunitats professionals per al seu equip. Enviar comentarios Paneles laterales Historial Guardado Resultados de traducción disponibles
El Grup Vall Companys, un dels principals referents de la indústria agroalimentària espanyola, va tancar l’exercici 2024 amb una facturació […]
Veure més

Col·laboradors