Alimentària se celebrarà el maig de 2021 de comú acord amb el sector

La propera edició d’Alimentària, el saló d’alimentació, begudes i foodservice més important d’Espanya i un dels més destacats d’Europa, tindrà lloc del 17 al 20 de maig de 2021. Fira de Barcelona ha consensuat amb el sector les noves dates de l’esdeveniment, donant resposta així a la petició de les principals empreses i associacions de la indústria i amb l’objectiu de celebrar el proper any amb la màxima participació i internacionalitat possible.

Anafric dóna suport a la decisió de posposar la seva celebració fins a maig de 2021, ajornant l’edició d’enguany, tal com sol·licitaven els co-expositors de l’associació. “És veritat que continuen havent-hi moltes incerteses però, de moment, s’ha fet un pas molt positiu a fi de preservar al mateix temps els interessos dels expositors, la seguretat sanitària i el prestigi de la fira en unes condicions com les actuals en les quals era impossible assegurar l’èxit esperat. En definitiva, una decisió meditada en la qual Alimentària ha tingut tot el suport del nostre sector i que s’ha basat fonamentalment en el sentit comú”.

Des d’Anafric, en paraules de Marcel Ruiz, vicepresident i representant de l’entitat en les negociacions amb Alimentària, es valora l’esforç organitzatiu i de coordinació que ha suposat per al Comitè organitzador i de Fira de Barcelona traslladar-la fins l’any vinent, del 17 al 20 de maig, “i reconeixem la voluntat d’acord i col·laboració que ha tingut l’organització per a poder arribar finalment a aquesta decisió”. Anafric, com a membre del Comitè *Intercarn, havia mostrat la posició de les seves co-expositors que, “d’una manera majoritària” s’havien manifestat en contra de mantenir la celebració de la cita mundial de l’alimentació en 2020, d’acord amb el calendari previst inicialment.

Missatge d’Anafric
El president d’Anafric, José Fríguls, creu necessari “capitalitzar la nova edició de maig de 2021, que ha comptat amb la complicitat del sector, per a assegurar la màxima afluència de visitants internacionals, tenint en compte el gran paper exportador de la indústria càrnia del nostre país, que està majoritàriament representada en Alimentària. En aquest sentit volem afirmar el nostre compromís per a continuar treballant braç a braç amb l’administració perquè l’edició de maig de 2021 sigui encara més productiva i efectiva”.

Actors de la indústria alimentària tan rellevants com el Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació, MAPA; la Federació d’Indústries d’Alimentació i Begudes (FIAB); ICEX Espanya Exportació i Inversions; l’Associació Espanyola de l’Dolç, Produlce; l’Associació de Fabricants i Distribuïdors, AECOC; l’Associació Empresarial Càrnica, Anafric; i la Federació Empresarial de Carn i Indústries Càrnies, Fecic; entre moltes altres, han mostrat la seva satisfacció amb el moviment de dates d’Alimentaria per oferir més garanties i preservar l’atractiu comercial.

Col·laboradors